Pukkelpop voorziet regenponcho’s en houdt weerteam klaar

Ook op Tomorrowland kregen de festivalgangers enkele weken terug heel wat regen te verwerken.
Photo News Ook op Tomorrowland kregen de festivalgangers enkele weken terug heel wat regen te verwerken.
De Pukkelpop-organisatie houdt rekening met regenachtig weer tijdens de 34ste editie van het festival. "We zijn erop voorzien en we zijn er klaar voor. We zullen zien wat het weer geeft, maar laat ons nog het beste hopen", zegt woordvoerder Frederik Luyten. Pukkelpop maakte maandag ook bekend dat The Opposites op zondag naar Kiewit komen.

De organisatie voorziet standaard poncho's voor de festivalgangers. Daarnaast heeft Pukkelpop een weerteam van vier mensen die continu aanwezig zijn en alles opvolgen. "We hebben op dit moment goede hoop om donderdag goed te kunnen starten, want donderdagavond zou het in principe droog blijven en aangenaam worden", zegt Luyten. "We zullen de festivalgangers uitgebreid informeren, maar alles verandert op dit moment nog zo snel."

De zaterdagtickets voor Pukkelpop zijn al uitverkocht, terwijl de laatste zondag- en combitickets momenteel de deur uitgaan. Festivalgangers met een combi- of vrijdagticket krijgen ook toegang op donderdagavond. Pukkelpop rekent op telkens 66.000 bezoekers op vrijdag, zaterdag en zondag. Voor de openingsavond is het voor de organisatie afwachten, maar vorig jaar werd een recordaantal boven de 40.000 bezoekers behaald.

Verder komen The Opposites voor een exclusieve show naar Pukkelpop. In 2014 kozen Willem en Big2 van het Nederlandse rapduo voor hun eigen soloprojecten. Vijf jaar later trakteren ze hun fans opnieuw op hun hits Broodje Bakpao, Slapeloze Nachten, Thunder en Licht Uit. The Opposites spelen net als in 2013 in de Dance Hall. Daar vervangen ze Billie Eilish, die alsnog naar het hoofdpodium verhuisde. 

Het festivalterreing Pukkelpop in opbouw.
Mine Dalemans Het festivalterreing Pukkelpop in opbouw.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Van Wijngaerden

    Kunnen die pukkels zelf geen regenjas meebrengen ? Weer een hoop plastiek voor de vuilbak nadien.

  • Eric Dens

    Het fijnste festival op de kalender