Ga naar de mobiele website
^ Top

Publifinbaas bevestigt dat hij 365.000 euro per jaar opstrijkt

Publifin- en Nethysvoorzitter André Gilles.
BELGA Publifin- en Nethysvoorzitter André Gilles.
Publifin- en Nethysvoorzitter André Gilles heeft in de parlementaire onderzoekscommissie de bedragen bevestigd die in de pers verschenen waren over wat hij verdiende met zijn verschillende mandaten. Le Soir kwam in februari tot een totaal van 365.500 euro.

Op vragen van MR-parlementslid Olivier Maroy (MR) wilde hij geen cijfers noemen, maar hij bevestigde de bedragen wel impliciet. De vergoedingen van zijn publieke mandaten zijn gekend, maar Gilles gaf ook een overzicht van zijn privémandaten: "Publipart: 54.000, Socofe 45.499, Ogeo Fund 10.000 (zitpenningen die per jaar verschillen), EDF Luminus 48.000".

"Dat is geen geld dat ik gestolen heb. Ik sta vroeg op en ga laat slapen; ik werk hard, soms te hard, blijkt uit mijn gezondheidsproblemen. Bepaalde mensen kunnen niet veel, andere kunnen hun werk organiseren, werken hard zonder veel ontspanning. Ik heb geen tijd om aan sport te doen. Ik leef voor mijn werk, 6 dagen op 7, 12 tot 15 uur per dag. Dat is een keuze", verklaarde André Gilles.

Dat is geen geld dat ik gestolen heb. Ik sta vroeg op en ga laat slapen; ik werk hard, soms te hard

André Gilles
Meer over12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • eddy buttiens

  Gewoon wansmakelijke politieker

 • Anonymous

  Een dan maar beweren dat er moet bespaart worden , ja voor de kleine burger die mag in armoede verder doen ,allemaal opsluiten die bende graaiers

 • Daniel Corstjens

  Wat die per dag verdiend daar moeten somigen onder ons een hele maand voor werken! Dat ze ook maar eens een loonstop invoeren bij dat volkske!

 • Dirk de Grave

  Hoe zit het ondertussen met het afbouwen van mandaten bij de intercommunales? Gaat het wat vooruit?

 • Anonymous

  Hard werken. ... geef die gast eens het werk van een arbeider en hij zal nog veel meer gezondheidsproblemen hebben. Allemaal de schuld van de politiek die hebben ervoor gezorgd dat die lonen zo extreem zijn. Belastingsgeld is toch zo gemakkelijk om uit te geven. Dat voelen ze zelf niet natuurlijk

Gesponsord

Meld een bug