Publiek kiest 'Suki' als naam voor kerstolifantje in Planckendael

Het pasgeboren olifantje kreeg vandaag officieel vandaag de naam 'Suki'.
BELGA Het pasgeboren olifantje kreeg vandaag officieel vandaag de naam 'Suki'.
Het olifantje dat op kerstdag het levenslicht zag in Planckendael zal 'Suki' heten. Dat heeft het Mechelse dierenpark vandaag bekendgemaakt. 14.000 mensen brachten hun stem uit op één van drie door de olifantenverzorgers aangeleverde namen en 71 procent van hen koos voor 'Suki', wat 'geliefde' betekent.

Suki is het tweede jong van May Tagu, die eerder in 2015 haar baby Q verloor door leverfalen kort na de geboorte. De vader is stier Chang, die intussen naar Kopenhagen verhuisd is omdat zijn "kweekwerk" in Planckendael erop zat: naast May Tagu moeten binnenkort ook haar zus Kai-Mook en hun mama Phyo Phyo bevallen. De kerstbaby, opnieuw een vrouwtje, stelt het volgens Planckendael goed en is al opgenomen in de olifantenfamilie.

Het kleintje valt al door het grote publiek te bewonderen en wie dat wil, kan ook het natuurbeschermingsproject in India steunen waaraan Planckendael meewerkt om de harmonie tussen olifanten en mensen in de regio te herstellen. Je kan vrijblijvend een gift doen wanneer je een foto maakt van jezelf met de afbeelding van Suki in de fotobooth van Planckendael.

vincent duterne / photonews
vincent duterne / photonews
vincent duterne / photonews3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jef Vermeulen

    Jammer dat zo een mooi nieuws verdrinkt in de riool van al weer wraakroepende berichten.

  • Sharon Debeul

    Ramon, het Japanse woord Suki dus.

  • Ramon Simon

    Suki betekend geliefde in welke taal? Want de suki die ik ken betekent iets anders.