PS wil dak en job voor iedereen in Wallonië

Paul Magnette, burgemeester van Charleroi en Europees lijsttrekker voor de PS.
Photo News Paul Magnette, burgemeester van Charleroi en Europees lijsttrekker voor de PS.
De Franstalige socialisten van de PS hebben zondag in Namen het regionaal programma voor de verkiezingen van 26 mei goedgekeurd. Dat programma is sterk beïnvloed door de bezorgdheid rond duurzaamheid en het klimaat. Tegen die achtergrond pleit de PS voor "een dak en een job" voor iedereen. Op het vlak van sociaal overleg schuift de PS een eigen model, het "Maasmodel", naar voren.

Tijdens hun tussenkomsten deden de verschillende kopstukken van de PS hun best om de krachtlijnen van het PS-programma klaar en duidelijk af te zetten van de beleidskeuzes van de MR en van de Waalse regeringstandem MR-cdH. Onder hen onder meer Luiks burgemeester Willy Demeyer en de burgemeester van Charleroi, Paul Magnette.

"De Walen zien nu wat er gebeurt met een Waalse regering zonder socialisten. Men neemt de liberale politiek van de federale as MR-N-VA over. Dat beleid is dan weer overgenomen van de liberalen in Europa die op hun beurt de Amerikaanse dogma's napraten. Met hen krijgt men de indruk dat de rancune is teruggekeerd, dat men afbreekt om af te breken", aldus Magnette, Europees lijsttrekker voor de PS.

De PS-militanten hebben het licht op groen gezet voor een programma van 320 pagina's, verdeeld over 32 hoofdstukken over alle regionale bevoegdheden. Zo wil de PS onder meer een Marshallplan lanceren op het vlak van huisvesting waarbij de partij 2 miljard euro wil investeren in de bouw en renovatie van woningen. De partij mikt op de bouw van 8.000 sociale woningen.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Claude Sanders

  Ook voor deze die al tientallen jaren profiteren van het systeem of nog nooit gewerkt hebben, ja droom maar verder !!!

 • Lucien Mertens

  En wellicht op tijd en stond een zakje Vlaamse centen?!

 • alois philipsen

  Wilt daar iedereen wel een job?????

 • Erik Henderickx

  Juist, Vlaanderen betaalt toch.

 • Marc Baeyens

  Vooruit Di Rupo en Magnette, ga voor confederalisme, voor het zelfbestuur van de Franstalige gemeenschap, voor de verlossing van N-VA. Wees eindelijk eens consequent in woord en daad, in plaats van constant haat te zaaien tegen de nationalisten die af willen van uw socialisme.