PS-voorzitter Paul Magnette: “Ik laat me de separatistische visie van de N-VA niet opdringen”

“Voor Magnette kan België barsten”, zei Bart De Wever vanmorgen in een interview in Het Laatste Nieuws.
Photo News/Twitter “Voor Magnette kan België barsten”, zei Bart De Wever vanmorgen in een interview in Het Laatste Nieuws.
PS-voorzitter Paul Magnette zegt dat hij wel degelijk nog gelooft in de toekomst van België. “Het is net daarom dat ik me de separatistische visie van de N-VA niet laat opdringen”, klinkt het in een reactie op het interview met Bart De Wever in deze krant
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Wever verklaarde vanmorgen in het interview met Jan Segers dat in zijn ogen “Magnette Vlaanderen nog liever kwijt is dan wij de PS”. De Wever ziet daarin een groot verschil met Magnettes voorganger Elio Di Rupo. 

“Dit zou Di Rupo nooit gedaan hebben. Hij is een heel andere persoon. Di Rupo is links geboren. Als zoon van een migrant, een arbeider. Magnette is links van overtuiging. Die is niet uit een mijnwerkersbroek geschud. Di Rupo kijkt anders naar België. Hij is er oprecht aan gehecht. Die bezorgdheid heb ik bij Magnette nooit bespeurd. België kan hem geen barst schelen.”

Als je België zo snel mogelijk wilt doen barsten, dan doe je zoals Magnette nu heeft gedaan”, aldus De Wever nog in zijn eerste grote interview sinds de verkiezingen. “In de afbraak van België speelt hij een grote rol. (...) Hij gaat tekeer met de voorhamer. Dat is niet mijn stijl.”

Ook Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten reageerde vanmorgen op het interview met De Wever. Zij deelde op Twitter de quote van Julius Caesar uit diens boek ‘De Bello Gallico’ over de oorlogen in Gallië. 

“Horum omnium fortissimi sunt Belgae”, oftewel “Van al dezen zijn de Belgen de dappersten”, klinkt het bij Rutten, gevolgd door de Belgische vlag en de slogan ‘meer dan ooit' in vier talen.
223 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny janssens

  Nog een geluk dat we ten tijde van de bankencrisis de regering Di Rupo hadden. Je mag er niet aan denken dat er toen een Zweedse regering was met NVA was. Had Di Rupo kunnen voortbouwen op zijn goede resultaten dan hadden we nu een begrotingsoverschot ipv 12 miljard tekort

 • Jan peeters

  Vannaeken Jokke, Francken heeft 2 jaar onderhandeld over het Marakesh-pact, het was plots een probleem toen het sjoemelen aan het licht kwam, toen kon hij niet vlug genoeg weg zijn want anders had hij ontslag moeten nemen, anders was de regering niet gevallen en zaten we nu niet met 12 miljard , maar met 10 miljard tekort (nog enorm), als beloning zit Van overtveldt in Europa, hij heeft de verrottingsstrategie van De Wever perfect uitgevoerd!De komende jaren gaan wij betalen, ook jij!Mooi toch.

 • Marcel Willems

  men spreekt hier enkel over Vlaanderen en Wallonie .Maar het gaat hier over de federale regering,dus over Belgie en dat is ,ondanks velen dat niet willen erkennen,één volk met kleine verschillen buiten de taal ,maar er zijn landen waar meer dan twintig verschillende talen gesproken worden en daar loopt alles wel .Ik woon in Vlaanderen maar als ik tegenwoordig hoor wat er leeft is dat voor de meerderheid nog altijd dat we samen moeten blijven .Geen nationalistische bemoeienissen

 • Ronny Ooijen

  Rik Vrachten, is De Wever als spookparlementariër uw voorbeeld? Niets presteren maar wel met beide handen graaien. Een "fraai" voorbeeld van een "hardwerkende" Vlaming. Krijgt u uw geld ook gratis? Sprak Bartje de waarheid toen hij beloofde de mandatenlijst te tonen? Nog iets vernomen van de beloofde transparantie omtrent Land Invest? De socialisten die hij nooit meer wou zien, liggen naast Bartje in bed.

 • vanaeken jokke

  Ze hebben geld en tijd genoeg gehad om hun oude staalfabrieken af te breken en nieuwe bedrijven aan te trekken Gino Denil.Een metro bouwen deden ze waar nooit een tram op de sporen heeft gestaan.Wat aanmodderen met de miljarden wat u top politiekers noemt zijn graaiers.Ford Genk sluit Limburg krijgt extra geld na 5 jaar is bijna iedereen terug aan het werk en staan er nieuwe bedrijven op de Ford terreinen.NIKS word er gedaan niks verandert er zolang de PS aan de macht is want ze zijn Onbekwaam.