PS-topman noemt vrouwelijke burgemeester "rotwijf" tijdens 1 mei-toespraak

Eric Massin, hier naast Elio Di Rupo in 2015.
Photo News Eric Massin, hier naast Elio Di Rupo in 2015.

Minister en MR-voorzitter van Henegouwen Denis Ducarme heeft excuses geëist van Eric Massin, PS-voorzitter van Charleroi. Die heeft in een 1 mei-toespraak de liberale burgemeester van Courcelles, Caroline Taquin, een 'salope' (rotwijf) genoemd. Massin gebruikte die omschrijving tijdens een voorstelling van de verschillende PS-kopstukken in de regio.

Ducarme zegt verontwaardigd te zijn. Het is niet normaal dat vrouwen zo worden behandeld in de politiek, beet hij van zich af. Ook Taquin zelf zegt gekwetst te zijn.
Intussen heeft Massin zich al verontschuldigd voor zijn taalgebruik. Dat gebeurde in de opwinding van het moment, luidde zijn verontschuldiging. 
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivo clemens

  Ik heb wel degelijk onkelinx bezig gehoord , jij nooit en bent weer aan het schelden jokske en walgelijke taal aan het verkopen , je bent nu eens de laatste die commentaar daarop moet geven . Je verwijt onkelinx ook nog wat jij al jaaaren doet en schoffeert dagelijks mensen hier. Wie haat en schofeer jij allemaal , dat is al een ganse lijst. Dat is pas walgelijk.

 • johan lanoot

  Sommigen hier menen dit gedrag nog te moeten goedpraten, alsof het ok is om dergelijke uitspraken te doen. En verwijzen naar andere partijen of politici is ook geen verrechtvaardiging.

 • ivo clemens

  De NVA ers hier zouden beter eens naar hun eigen taaltje kijken wat ze hier dagelijks tentoon spreiden... dat is waar rechts voor staat, walgelijk en ook als het over een vrouw gaat , bv onkelinx of schauvliege ,almaci , enz maar daar hebben ze dan weer geen problemen mee ... begin bij uzelf voor je anderen met de vinger wijst, echte kleuters zijn het

 • Jean West

  Moest Trump dit gezegd hebben het was alweer wereldnieuws.

 • Engelbert Strauss

  @Marc Camps , waar haal jij die onzin toch allemaal , en wat moet dat met u worden als NVA de verkiezingen met grote voorsprong gaan winnen Jij kan beter toezicht vragen voor jezelf op 14/10 , want ik denk dat jij gewoon gaat doordraaien als je DW weer op het balkon van het Antwerpse stadhuis gaat zien staan .