PS-schepen noemt zigeuners "parasietensoort": partij dreigt met sanctie

Benoît Hons
PS-schepen Benoît Hons van Neupré (Luik) moet zich bij zijn partij verantwoorden voor uitspraken die hij deed op Facebook. In een bericht noemde hij zigeuners een "parasietensoort".

De schepen van Toerisme en Onderwijs werd tijdens een reis in Spanje beroofd en in het bericht op Facebook gaf hij daar zigeuners de schuld van. Hij had het onder meer over "een parasietensoort die leeft van diefstal". Nieuwszender RTL pikte het bericht op. 

Rozemarijn 

Later legde Hons in een nieuw bericht uit dat hij en zijn echtgenote door enkele vrouwen "behorende tot de zigeunergemeenschap" waren benaderd om takjes rozemarijn te kopen. "We hebben hun aanbod meerdere malen afgewezen. Een kwartier later (...) stelde ik verbaasd vast dat mijn reistas (identiteitspapieren, bankkaart, bril en geld) verdwenen was".


De schepen zegt dat hij het bericht schreef toen hij moe en geëmotioneerd was en bood al zijn verontschuldigingen aan "bij iedereen die ik heb beledigd in zijn of haar identiteit, cultuur en levenswijze."

Hons zal moeten verschijnen voor de disciplinaire instanties van de partij, die zullen beslissen over een sanctie, zo laat de PS zondag weten. 
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fons Casteels

  "De disciplinaire commissie van de PS zal beslissen". Grappig. Dat is de partijafdeling die de foefelende en frauderende PS-afdeling van Brussel laat begaan. De partijafdeling die bepaald heeft dat de betrapte en veroordeelde PS-schepen van Charleroi zijn schuld aan de stad over 300 jaar mag terugbetalen. Moraal van het verhaal: PS-politici, zorg dat ge voldoende weet over de fraude door andere PS'ers - dan laat de partij u gerust.

 • Pé Gevers

  Dat is een normale uitspraak in dergelijke situaties. En inderdaad de zigeunergemeenschap leeft van diefstal en zwendel. Niet alle zigeuners stelen, ze laten dat over aan kinderen en vrouwen, maar waar zigeuners voorbij getrokken zijn is er altijd wel iets gestolen. Ze verhuizen constant en hebben geen vat werk, van wat leven ze anders.

 • Rosa Cockx

  Waar halen zigeuners hun inkomsten vandaan? Als men berooft is door zigeuners dan mag men dat niet meer zeggen waar gaan we naartoe zeg?

 • jef de boeck

  Een iets of wat normale PS-er.

 • stefan crama

  Hij heeft gelijk maar mocht het niet zeggen.