PS-schepen Brussel laat zes weken voor verkiezingen rode pennenzakken uitdelen in Franstalige basisscholen

De pennenzak in kwestie.
rv De pennenzak in kwestie.
Kleine rel in de stad Brussel. Honderden leerlingen van het eerste leerjaar kregen er gisteren bij de start van het nieuwe schooljaar een cadeautje van het stadsbestuur: een opvallend rode pennenzak. Nog opvallend: de cadeautjes werden enkel uitgedeeld in Franstalige scholen, Nederlandstalige kindjes kregen niets. Kan niet, op zes weken voor de gemeenteraad, zegt de oppositie aan Bruzz.be en de RTBF.

In de rode pennenzak met het opschrift 'La ville - De stad' zitten onder andere een schaar, slijper, gom, potlood en een pen. Het cadeautje werd gisteren uitgedeeld aan de kinderen van het eerste leerjaar van 22 van de 23 Franstalige basisscholen van de stad. In de 7 Nederlandstalige basisscholen was van een cadeautje echter geen sprake.

Een net iets te doorzichtige stunt van PS-schepen van Onderwijs Faouzia Hariche, zes weken voor de verkiezingen, vindt oppositiepartij Ecolo. Want is de kleur rood wel toeval? Nochtans is de sperperiode voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober al twee maanden bezig. 

"In de 18 jaar dat Faouzia Hariche schepen voor openbaar onderwijs is, is het de eerste keer dat kinderen dit soort cadeau krijgen," aldus gemeenteraadslid Zoubida Jellab van Ecolo. Het is niet duidelijk vanwaar de beslissing voor het cadeau kwam en waarom Nederlandstalige scholen werden overgeslagen. "Was het de administratie? Moet die wel campagne voeren voor de schepen? Zeker als je weet dat de directeur-generaal van het openbaar onderwijs ook een lid is van de PS?" 

Schepen Hariche wilde bij Bruzz en RTBF geen commentaar geven.
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nino Brodelet

  En bij de SPA blijft het stil !!! Was het omgekeerde gebeurd door de NVA , het was hier wereldoorlog 3 !!! Die schijnheiligheid is echt niet meer te harden ! Wie nu nog rood stemt , ..... ik weet het niet hoor !

 • Benny Deridder

  Faouzia Hariche, de cumulkoninging van de mandaten van de PS. Voor de PS is Vlaanderen maar voor 1 ding goed : "La solidarité" (= de jaarlijkse 7 miljard transfert van Vlaanderen naar Wallonië)

 • anna Vandenberg

  Nog geen reactie van hun Vlaamse zusterpartij, stel dat een Vlaamse partij in de Vlaamse rand hetzelfde zou doen, het land stond in rep en roer.

 • Marc Baeyens

  De 7 Nederlandstalige basisscholen van Brussel krijgen niéts. Bij deze bewijst de PS klaar en duidelijk haar racistisch kantje, dat we eigenlijk al kenden.

 • Sebastian Peeters

  De Vlamingen mogen geschoffeerd worden, dat is de normaalste zaak van de wereld. Stel u eens voor dat andere minderheidsgroepen benadeeld worden, dan sprak met direct van racisme.