PS roept op tot kalmte na polemiek over Ecolo-folder

De gewraakte folder in kwestie waarin de verschillen tussen Ecolo en de andere partijen werden onderstreept.
Twitter De gewraakte folder in kwestie waarin de verschillen tussen Ecolo en de andere partijen werden onderstreept.
De PS roept op tot kalmte na de polemiek die is ontstaan over een folder van Ecolo. De lokale afdeling van Laken had de standpunten van verschillende partijen over godsdienstvrijheid opgelijst, maar ontketende een storm van protest. "We moeten weer kalmeren, anders creëren we spanningen die op hun beurt voeding kunnen geven aan allerlei vormen van populisme en extremisme", zei PS-Kamerfractieleider Ahmed Laaouej op Bel-RTL.

Nadat een foto van de folder op sociale media was gaan circuleren, haalden verschillende politici uit naar het "communautarisme" van Ecolo, waarbij de partij zou inspelen op één specifieke gemeenschap. Ook het feit dat Ecolo ogenschijnlijk voor onverdoofd slachten is, zorgde voor commotie. Uiteindelijk trokken de ecologisten de folder weer in.

Ahmed Laaouej zei vanmorgen dat er nu weer aandacht moeten worden besteed aan "echte onderwerpen", zoals sociale en economische zaken, energiearmoede en discriminatie op de arbeidsmarkt. "Dat is wat men van ons verwacht."

Laaouej vindt het kwalijk dat er spanningen gecreëerd zouden worden over "gevoelige zaken die aan de identiteit van mensen raken, aan hun overtuiging en aan hun persoonlijke situatie".
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ben Strubbe

  Het gaat nog veel verder... Groen heeft een behoorlijke verborgen agenda: de woonbonus moet afgeschat worden, ecocheques krijgen wij niet meer, geen salariswagens meer, de hoofddoek komt terug, enz. Het gaat bij Groen en Ecolo al lang niet meer om milieu, wel om macht. En de overwinning kunnen ze al ruiken.

 • Leonarda Van Opbroecke

  Laaouej PS gaat in verdediging voor Ecolo? Postjes al verdeeld? Echt programma is nu beetje uitgelekt. Milieu drogreden om stemmen te winnen? Groen en Spa troepen tegenwoordig opvallend ook veel samen met PS en Ecolo. Misschien dat de reden dat ze al premier en ministerposten beginnen te verdelen. Maar de grote fout ligt ook bij overige partijen die hadden al langer de dubbele nationaliteit bij politici moeten verbieden.

 • Marc Baeyens

  Een groene partij die voor onverdoofd slachten is ... Hoe kan men beter vernislaag van deze partijen weg krabben.

 • Cornille Yves

  Dierenwelzijn is dus geen “echt onderwerp” voor de ecologisten en socialisten. Het is genoteerd.

 • Carlo Blanckaert

  Altijd geweten dat deze 'groene' jongens niets maar dan ook niets met milieu te maken hebben. Dit geldt ook voor hun Vlaamse broertje. Hoe je toch kunt scoren op de domheid van de mensen hebben deze allang bewezen.