PS: "Nieuwe cijfers bevestigen bedrog van regering-Michel"

Ahmed Laaouej.
Photo News Ahmed Laaouej.
"Na haar overdadige euforie komt de federale regering opnieuw onzacht in aanraking met de realiteit van de cijfers." Dat zegt Ahmed Laaouej nu het Monitoringcomité in een voorlopig rapport een bijkomende begrotingsinspanning van 700 miljoen tot 1,4 miljard euro vooropstelt. De PS-fractieleider spreekt van het "begrotingsbedrog" van de regering-Michel.

Volgens Laaouej bewijst het rapport de mislukking van het economisch en budgettair beleid. "De terugkeereffecten blijven immers uit, maar de sociale gevolgen zijn er wel al. En dat is nog maar het begin, want de regering heeft ook geen rekening gehouden met de gevolgen van de brexit. Die impact op de begroting zal minstens 800 miljoen euro bedragen. Tot slot komt daar nog eens de manipulatie van de opbrengst van de strijd tegen fiscale fraude bovenop." 

Het is niet voor het eerst dat Laaouej daarover in de clinch gaat met minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). De PS'er vraagt zich af waar de regering het geld gaat zoeken en vreest dat de sociale zekerheid en de publieke dienstverlening het gelag zullen moeten betalen.
82 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter Nols

  Het is al 80 jaar geleden dat er nog een socialist minister van financiën was, dus het moeten toch anderen geweest zijn die met het geld weg zijn.

 • Gerry Cle

  Verbazend dat de regeringssupporters nooit ingaan op de cijfers die het slechte werk van deze regering bewijzen maar steeds beginnen over vroegere regeringen.

 • Fredien Vandervekens

  Ben er bijna zeker van dat mijnheer Laaouey, "niet" bedrogen is. Zo te zien toch.

 • Bob Boomer

  - Door je stemgedrag te veranderen verandert er in de politiek echt niet veel. Het zoveelste tekort op rij. Dat is nu toch al wel duidelijk. Het wordt dus tijd dat de mensen verder gaan denken en gaan inzien dat als je echt verandering wil, dat er maar 1 weg is. De kracht v/d daad. Massaprotest in de straten en wegblijven uit de stemhokjes.

 • Jan Wuyts

  Ik vraag me af : kennen ze nog iets van elementaire wiskunde op die kabinetten of is het nattevingerwerk, of bewust toedekken van de harde waarheid al dan niet van moetens? Hoe kan je nog politici vertrouwen die continu hun verhaal (moeten?) aanpassen? Dat is toch aantonen dat je niet bekwaam bent in je functie? In een bedrijf had je allang je C4 vast. De burger moet wachten tot de volgende verkiezingen om die politici buiten te gooien, maar wedden dat hij zich weer laten ringeloren?