PS: "Nieuwe cijfers bevestigen bedrog van regering-Michel"

Ahmed Laaouej.
Photo News Ahmed Laaouej.
"Na haar overdadige euforie komt de federale regering opnieuw onzacht in aanraking met de realiteit van de cijfers." Dat zegt Ahmed Laaouej nu het Monitoringcomité in een voorlopig rapport een bijkomende begrotingsinspanning van 700 miljoen tot 1,4 miljard euro vooropstelt. De PS-fractieleider spreekt van het "begrotingsbedrog" van de regering-Michel.

Volgens Laaouej bewijst het rapport de mislukking van het economisch en budgettair beleid. "De terugkeereffecten blijven immers uit, maar de sociale gevolgen zijn er wel al. En dat is nog maar het begin, want de regering heeft ook geen rekening gehouden met de gevolgen van de brexit. Die impact op de begroting zal minstens 800 miljoen euro bedragen. Tot slot komt daar nog eens de manipulatie van de opbrengst van de strijd tegen fiscale fraude bovenop." 

Het is niet voor het eerst dat Laaouej daarover in de clinch gaat met minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). De PS'er vraagt zich af waar de regering het geld gaat zoeken en vreest dat de sociale zekerheid en de publieke dienstverlening het gelag zullen moeten betalen.