PS-ministers willen niet inleveren op salaris

Rudy Demotte
belga Rudy Demotte
De regering van de Franse gemeenschap zal het loon van de ministers niet verminderen met 10 procent, zoals in de Waalse regering wel het geval is. cdH had het voorstel op tafel gelegd, maar dat werd afgewezen door de PS-ministers.

Volgens regeringsleider Rudy Demotte (PS), die vandaag in het parlement werd ondervraagd door MR, kon er geen consensus worden gevonden in de regering. "Wij zijn ook op geen enkele manier verplicht om de beslissingen van de Waalse regering te dupliceren", aldus Demotte. Zelf is hij niet tegen een verlaging van de salarissen gekant, als dat gebeurt in het kader van een beslissing die voor alle regeringen van het land samen wordt genomen.

Demotte wees er nog fijntjes op dat de vervanging van de Waalse coalitie 2 miljoen euro heeft gekost, terwijl de verlaging van de lonen slechts goed zou zijn voor een besparing van zo'n 100.000 euro.
37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • V B

  Je kan toch niet verwachten dat deze rode gasten ook maar iets zouden inleveren , heel hun periode hebben ze al bij gegraaid, want het was nooit voldoende.

 • Ronny Biesen

  Weer wordt het duidelijk dat de burger de enige is die steeds inleveren moet.

 • Jan Van Rompaey

  De gangsters van de Wetstraat.

 • E. Gilis

  Het terugbrengen van het aantal bestuursfuncties zou pas een besparing zijn. We hebben geen gemeentes nodig. Kijk naar het buitenland: vaak zijn gemeentes daar zo groot als onze provincies. En als gemeentes weg zijn, heb je intercommunales ook niet nodig. De versnippering die hier overal doorgevoerd wordt maakt besturen onmogelijk: ene overheid zit de andere in de nek en het is peperduur.

 • danny yde

  Yep, bij ons is de nva partij van de werkende man, en die hebben gans hun loon ingeleverd.*