PS-kopstuk Paul Magnette: "Proximus wordt geleid door onbekwaam management”

Paul Magnette
BELGA Paul Magnette
PS-kopstuk Paul Magnette haalt in een interview met L'Echo fors uit naar de Proximus-directie. Zo veroordeelt hij de "onbekwaamheid" van de directie, met name omdat die de digitaliseringsgolf blijkbaar niet heeft zien aankomen. 

De gedelegeerd burstuurder van Proximus, Dominique Leroy, kondigde gisteren een herstructureringsplan aan waarbij 1.900 banen bij het telecombedrijf bedreigd zijn. Proximus zegt dat het plan mee is ingegeven door de groeiende vraag van de klanten naar nieuwe digitale diensten en nieuwe vormen van connectiviteit. 

“Dat excuus van de digitalisering is veel te gemakkelijk”, meent PS-kopstuk Paul Magnette. Hij is naar eigen zeggen razend op de Proximus-directie. “ING heeft hetzelfde excuus gebruikt in de banksector. Ik zal u zeggen: dat is een excuus dat het falen van het management moet verbergen. Die mensen hebben een loon van bijna een miljoen euro per jaar, maar zijn er niet in geslaagd zich voor te bereiden op de technologische evolutie.”

“Een manager die zegt: ‘Er is een technologische evolutie, maar ik heb die niet zien komen dus ik ben verplicht om 2.000 mensen te ontslaan, moet eigenlijk in de eerste plaats zichzelf ontslaan”, aldus nog Magnette.
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Raoul Rouma

  Schijnbaar het je om aan politiek te doen geen vaardigheden nodig anders zou dit specimen niet op de hoogste ladder van zijn partij staan. Bij de PS zijn ze gewoon om met vzw'tjes te werken, dus minder controle en sjoemelen a volonté.

 • paul ceuninck

  Wat een flauwe kul. Als ik (een vlerick boy) Leroy was zou ik ook anticiperen, wat 1 kwaliteit is van een manager, op de onbesuisde uitlatingen van A Decroo over 1 vierde Télécom speler. Wanneer gaan politici nu eindelijk es ophouden met beleid aan te kondigen ipv het effectief te voeren? Paul Ceuninck

 • Lisette Theunis

  Gooi al de politiek benoemden eruit. Het zal snel beter presteren.

 • vanaeken jokke

  Magnette is van een andere planeet,planeet Wallonië daar werken ze in ieder staatsbedrijf met 20 % teveel aan personeel.Daarom dat de belastingen jaar na jaar verhoogd worden om die 20 % teveel aan personeel te kunnen betalen.

 • Knaeps Daniel

  Van slecht management kent men alles in Wallonië, dus hij spreekt met kennis van zake. Alle industrie is er dicht, dit wegens te hoge lonen van de werknemers en het niet her-investeren en vernieuwen van hun toenmalige industrie. Je ziet vandaag het resultaat.