PS-kopstuk neemt ontslag nadat hij burgemeester een "rotwijf" noemde

Eric Massin en Caroline Taquin.
Belga/Facebook Eric Massin en Caroline Taquin.
Eric Massin neemt ontslag als voorzitter van de PS-federatie van Charleroi. Dat kondigde hij zelf aan. Zijn excuses na zijn verklaringen op 1 mei bleken niet te volstaan.

Massin had gisteren tijdens zijn toespraak in Charleroi de MR-burgemeester van Courcelles une 'salope' -een rotwijf- genoemd. Hij bood Caroline Taquin later zijn excuses aan en verontschuldigde zich ook in het openbaar, maar de polemiek bleef aanhouden. Minister van Landbouw Denis Ducarme eiste zelfs bij Elio Di Rupo dat Massin een stap opzij zou zetten.

In een mededeling liet Massin weten dat hij zijn fout inziet en toegeeft. Maar de excuses volstonden dus niet. "Iedereen die me kent, weet dat ik de waarden van gelijkheid verdedig in mijn dagelijks handelen. Ook mijn partij heeft altijd het voortouw genomen in de strijd voor gelijkheid. In het belang van de PS en om de rust te doen terugkeren, heb ik persoonlijk de beslissing genomen om ontslag te nemen als voorzitter van de PS-federatie van Charleroi", klinkt het.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Een beetje belachelijk om de belediging van één vrouw te veralgemenen op alle vrouwen. Straks mogen politici zelfs niet meer zeggen dat De Wever een ezel is en Michel een handpop. Minister van justitie Onckelinx vergeleek ooit de Vlamingen met 'zwammen' die huizen aantasten tot ze instorten. Ze bleef gewoon op post.

 • vanaeken jokke

  Ooit Onkelinx bezig gehoord Luc Peeters en dat is de enige van PS niet die de Vlamingen als uitschot uitschold.Waarna ze lustig op hun postje bleven zitten.De grootste gangsters met verlof liet gaan waarna er geen enkele terug keerde.

 • Willy Slachmuylders

  Krapul blijft krapul

 • andre van de wege

  mischien dat het de waarheid is,

 • Johan Geyskens

  Verbaast me helemaal niet van PS leden, die zijn gewoon arrogant en hele slechte verliezers.....Kijk maar naar Frankrijk, daar heeft de PS zelfs geen macht meer het zal ook hier gebeuren, de mensen zijn hun gratis belijd en hun zakkenvullerij meer dan beu.