PS houdt stand in Wallonië, maar Ecolo grote winnaar

Ecolo is de grote winnaar in Franstalig België, maar de PS blijft wel de grootste. Dat blijkt uit de officiële resultaten nadat ongeveer een derde van de kiesbureaus geteld is.

In het Waalse parlement gaat Ecolo er met 6,54 procent op vooruit. De Franstalige groenen komen uit op 15,16 procent van de stemmen. Ook PTB - de Waalse tegenhanger van de PVDA - gaat met 5,94 procent vooruit en eindigt met 11,70 procent van de stemmen.

De Parti Socialiste blijft wel de grootste partij met 24,35 procent van de stemmen, ondanks een verlies van 6,55 procentpunt. De liberale MR verliest 3,45 procentpunt en en haalt nog 23,14 procent van de stemmen. Het cdH verliest 1,66 procentpunt en houdt 13,50 procent over. DéFI en Parti Populaire halen de kiesdrempel niet. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.