PS-fractieleider in Kamer noemt N-VA "partij met banden met fascisme"

PS-lijsttrekker in Koekelberg en kamerfractieleider Ahmed Laaouj.
BELGA PS-lijsttrekker in Koekelberg en kamerfractieleider Ahmed Laaouj.
PS-kamerfractieleider en lijsttrekker in Koekelberg Ahmed Laaouj noemt de N-VA een "partij met banden met fascisme". Dat doet hij in een open brief gericht aan de Vlaamse kiezers in Koekelberg. Hij roept ze op om op een "democratische lijst" te stemmen.

Vlaams N-VA-volksvertegenwoordiger Karl Vanlouwe en Koekelbergs lijsttrekker Honorata Andrzejewska reageren onthutst: "Het politiek debat verlaagt zich tot scheldpartijen en valse beschuldigingen. Het is onaanvaardbaar dat een PS-kamerlid de grootste partij van België beschuldigt van banden met het fascisme." 

De N-VA kreeg de brief in handen via inwoners van Koekelberg. Honorata Andrzejewska: "De N-VA is als Vlaamse partij zichtbaar aanwezig in de Brusselse gemeenten. De angst bij de PS voor de N-VA moet bijzonder groot zijn om de partij én haar vele kiezers uit Brussel en de rest van Vlaanderen te beschuldigen van een gebrek aan democratische ingesteldheid en banden met het fascisme."
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lea Van Heybeeck

  Het is aan de PS/SPA dat we te danken hebben dat Belgie het meest corrupte land van Europa is geworden, met de bescherming van de meeste criminelen van allerlei slag. Deze partijen zouden verboden moeten worden.

 • jack vandenhende

  De linkse schandaal kiezers , zijn toch zo lief hé .@Hilaire Claes , Eric Van Rompuy (CD&V) heeft vier jaar constant met modder gegooid naar NVA , heel de CD&V en later OVLD hebben constant NVA tegengewerkt , de oppositie kon werkloos toekijken . In Antwerpen zijn SPA ( Meeuws ) en Groen (Van Besien ) het smerige spel begonnen , maar hebben hun eigen vuiligheid terug in het gezicht gekregen . Dus stopt met uw onzin , en zet die oogkleppen af .

 • Erik Desloover

  De ps is laatste jaar niet uit de scandaalsfeer geweest . Wat zijn we vlug vergeten

 • freddie van aert

  heel juist

 • Hilaire Claes

  Tja N-VA is wel begonnen met modder gooien he...