PS-fractieleider: "18 zetels voor het Vlaams Belang. Dat is het resultaat van regeren met N-VA”

PS-Kamerfractieleider en voorzitter van de Brusselse PS Ahmed Laaouej.
BELGA PS-Kamerfractieleider en voorzitter van de Brusselse PS Ahmed Laaouej.
Het belangrijkste gevolg van een regering met de N-VA is dat het Vlaams Belang gestegen is van 3 naar 18 zetels. Dat heeft PS-Kamerfractieleider en voorzitter van de Brusselse PS Ahmed Laaouej vandaag gezegd op een nieuwjaarsevenement van de Brusselse afdeling. Laaouej richtte zich vooral tot de CD&V. Die partij blijft erop aandringen dat N-VA als grootste Vlaamse partij deel moet uitmaken van de volgende federale regering.

De Brusselse PS heeft een bewogen week achter de rug. Emir Kir, Kamerlid en burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, werd uit de partij gezet na een omstreden ontmoeting met extreemrechtse Turkse collega's. Laaouej verdedigde de beslissing rond Kir. Volgens hem moet zijn partij "onberispelijk" zijn. 

Extreemrechts

"Het cordon sanitaire tegenover extreemrechts verdraagt geen uitzonderingen. Niemand van ons, ongeacht zijn statuut, kan dat negeren. Extreemrechts is misselijkmakend en moeten we blijven bestrijden, ongeacht vanwaar het komt", dixit Laaouej.

Wat de federale formatie betreft, richtte de PS'er zich vooral tot de CD&V. Volgens hem leeft bij CD&V het idee dat er niets mogelijk is zonder de N-VA. "Ik heb van mijn kant maar één vraag voor hen: wat is het resultaat van een regering met N-VA? Een Vlaams Belang dat van 3 naar 18 zetels is gegaan in het federaal parlement", aldus Laaouej. 

BELGA

Daarnaast had de PS'er het over de achteruitgang van de democratische waarden, de herhaalde aanvallen aan het adres van advocaten, magistraten, vakbonden en journalisten. 

Verder is er volgens Laaouej sprake van een stagnerende economie en "sociale achteruitgang op alle vlakken, een bedreigde gezondheidszorg, een toenemende onzekerheid en een gat in de begroting van 12 miljard euro". 

BELGA141 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tessa Vandermout

  Doe zo verder met jullie gezever rond de regeringsvorming en de oplichting van de werkende mens en bij een volgende verkiezing wordt het een veelvoud van die 18 !

 • Roger Gilis

  En volgende keer gaan ze er nog meer hebben. Het volk mort!

 • Rik Hanssens

  Moest ik alle dagen zoveel ruzie maken met iemand waar ik moet mee samenleven, dan zou ik gewoon scheiden. Er zit echt niets anders meer op. Dan zal iedereen tenminste content zijn en gewoon zn ding kunnen doen.

 • Dirk Verstrepen

  Daar bevolking heeft gekozen en als het Vlaams Belang 18 zetels heeft dan is dat zo!

 • Roger Poot

  Veeg eerst vóór eigen deur, voordat jullie 'mogen' een oordeel vellen over Vlaanderen. Nooit dus!