PS: "Cynisme van De Wever kent geen grenzen"

PHOTO_NEWS
De PS heeft gereageerd op de videoboodschap die N-VA-voorzitter Bart De Wever richtte aan de Franstalige bevolking. "Vulpem pilum mutare, non mores" of "Een vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken", schrijft de partij in een mededeling. Boegbeeld Di Rupo tweette: "Een kat in het nauw maakt rare sprongen".

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft woensdag een filmpje getweet waarin hij zich rechtstreeks tot de Franstaligen richt. De Wever onderstreept dat N-VA het beste met hen voor heeft en waarschuwt dat net de PS hun welvaart schade toebrengt. Daarnaast vraagt de voorzitter ook "een kans om dit land te hervormen".

"Na de Walen en de Brusselaars jarenlang te hebben beledigd en gestigmatiseerd, na in het debat met Paul Magnette duidelijk te hebben toegegeven dat hij de splitsing van de sociale zekerheid en het einde van het land wil, vraagt Bart De Wever nu het vertrouwen van de Franstaligen", reageert de PS. "Het cynisme van de N-VA-voorzitter kent geen grenzen."

De PS omschrijft zich op vier dagen van de verkiezingen als de enige partij die de belangen van alle Franstaligen verdedigt, de stabiliteit van het land garandeert, de sociale zekerheid en de index beschermt en alle werknemers ondersteunt. Het sociaal-economisch programma van MR stemt daarentegen voor 66 procent overeen met dat van de N-VA, waarschuwen de Franstalige socialisten.