PS: "Brussel verdient beter dan verdeelstrategie van N-VA"

PHOTO_NEWS
De Brusselse PS wil maar weinig woorden vuil maken aan de uithaal van N-VA-senator Karl Vanlouwe naar de manier waarop Brussel de voorbije decennia is bestuurd. "Brussel en België verdienen beter dan de strategie van de N-VA die verdeelt en communautariseert", stellen de Franstalige socialisten op Twitter, zonder extra commentaar.

In een vrije tribune die vorige week op de website van 'Knack' verscheen en vandaag in 'Le Soir' haalt de Vlaamsnationalistische senator uit naar '20 jaar PS-laksisme en 'islamo-socialisme', dat ons heeft gebracht waar we vandaag staan: 'Brussel als uitvalsbasis voor islamistische barbarij'.

Afgelopen weekend stuurde ook zijn partijgenoot, staatssecretaris Theo Francken, via Facebook een Facebookbericht de wereld in waarin hij de oppositie op haar vroegere verantwoordelijkheid wijst. 'De laatste dagen nog iets gehoord van PS, Ecolo, cdH, FDF, groen of Sp.a? Ik niet, of toch wel, één zinnetje blijft maar door mijn hoofd gaan, iets dat ik uit linkse hoek de afgelopen week in elk interview opnieuw las of hoorde: 'we moeten nu niet naar het verleden kijken maar we moeten nu aan de toekomst werken...' Tja, da's wel wat gemakkelijk hé kameraden...', schreef Francken.

Co-voorzitter van Ecolo Patrick Dupriez merkt, alweer op Twitter, op dat de opeenvolgende ministers van Binnenlandse Zaken sinds 1999 niet tot het linkse kamp behoorden. 'Sinds 1999: Duquesne, Dewael, De Padt, Turtelboom, Milquet, Wathelet, Jambon, dat zijn volgens N-VA linkse ministers van Binnenlandse Zaken', aldus Dupriez.