Proximus doekt portaalsite Skynet.be op

Photo News
Een groot merk uit de Belgische internetgeschiedenis verdwijnt binnenkort van het web. Proximus doekt op 1 juli zijn portaalsite Skynet.be op, en vervangt hem door het nieuwe tv-portaal Proximus Pickx. De e-mailadressen @skynet.be blijven wel bestaan.

Het merk Skynet ontstond in 1995. De kleine internetprovider werd al drie jaar na zijn oprichting volledig overgenomen door Belgacom. Onder de vleugels van die mastodont groeide de portaalsite Skynet.be uit tot een van de belangrijkste van België.

De laatste jaren kwam het merk echter wat op de achtergrond terecht en nu heeft Proximus beslist om het te laten uitdoven. Met Proximus Pickx heeft de telecomprovider een nieuwe portaalsite ontwikkeld die een gelijkaardige inhoud heeft als Skynet.be. Op 1 juli zal de URL skynet.be doorverwijzen naar proximuspickx.be. Ook enkele andere themasites, zoals proximus11.be, gaan op in het nieuwe platform. Momenteel ontvangt Skynet.be volgens Proximus maandelijks nog ongeveer 800.000 bezoekers.

Proximus benadrukt dat de klanten met een e-mailadres van Skynet (@skynet.be) hun adres zullen kunnen houden. Er zal een mailbox-icoontje staan op de website proximuspickx.be om de inbox te bereiken.

Vijf jaar na de naamsverandering van Belgacom naar Proximus kondigde CEO Dominique Leroy donderdag een "nieuwe merkpositionering" aan. Dat gaat ook gepaard met een nieuwe slogan: "Altijd Dichtbij" wordt "Think Possible". Proximus wil mensen helpen om zich goed te voelen in de nieuwe digitale wereld, legde Leroy uit.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Alan Janssen

  Ik vind skynet een vele betere marketingkanaal dan Proximus prickx. Hadden dan beter voor proximus skynet gekozen.

 • Frank Wolffs

  Zoiets dwaas komt in het nieuws maar het feit dat 2dehands.be plots geld vraagt voor het verlengen van zoekertjes wordt nergens iets over gezegd ...

 • Bernd Vaes

  Waarom toch moeten in Vlaanderen of België namen voortdurend veranderd worden? Dat heeft toch geen zin? Niets is finaal nog herkenbaar. Wier kent nog het Belgocontrol? Nu moet men Skeyes zeggen. Belgacom, CVP, SP, enz. Wie kent nog het Gemeentekrediet, de GB-Bank? Wat hebben ze daar allemaal van gemaakt? De Belgische Wielerbond enz? Tsjonge, instabiliteit is daar allemaal het gevolg van. In geen land gebeurt zoiets op zulk groot vlak.

 • Alexander Nonames

  skynet eenvoudig en makkelijk. Nu moeten we proximusprick gaan zoeken? :) Hoe het leven moeilijker maken? Proximus weet het wel.

 • Frank Van den Bulck

  Dat ze al eerst eens beginnen om hun beloftes waar te maken. Al 'n aantal zenders weg, ze gingen een "waardig alternatief" zoeken, nog niks van gezien. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar 1à2x per jaar hun prijzen verhogen is geen probleem.