Provincie West-Vlaanderen stopt met aankondigen alcoholcontroles

Een agente in gesprek met een automobilist tijdens een BOB-controle.
Foto Geert De Rycke Een agente in gesprek met een automobilist tijdens een BOB-controle.
De provincie West-Vlaanderen stopt vanaf volgende week met het aankondigen van de wekelijkse alcoholcontroles in het weekend. De voorbije jaren verspreidde de provincie steevast de plaatsen waar de grootste alcoholcontroles zouden plaatsvinden. 

In eerste instantie was het de bedoeling om bestuurders op die manier te sensibiliseren om niét te drinken en te waarschuwen dat er controles waren. “We zitten nu echter in een ander tijdperk. Bestuurders moeten beseffen dat ze op elk moment van de dag en op elke plaats kunnen gecontroleerd worden. Daarom de beslissing om de aankondigingen te stoppen. We benadrukken daarbij dat er wel degelijk nog controles zullen plaatsvinden”, zegt gouverneur Carl Decaluwe. 

In 2018 wordt bovendien de Verkeersveilige nacht samengevoegd met de traditionele BOB-campagnes in december.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Faes

  Het moet meer opbrengen . Poen,poen,poen daar is het deze regering om te doen. Nooit meer nva.

 • raf peeters

  Wel Chris ik heb 61 jaar rijbewijs en heb nog nooit moeten blazen,laat staan controle en ik had zo graag een BOB sleutelhanger,ha.

 • chantal bruyneel

  Ze krijgen het door!!!

 • guy vermeulen

  gelijk waar ze staan , binnen de minuut weet iedereen het !

 • Bernard Verhelst

  Ik heb mijn rijbewijs al 46 jaar (van 1972), ben vrachtwagenchauffeur geweest, dikwijls op pad 's nachts, ook in 't weekend en tot nu toe nog nooit gecontroleerd. Ik drink ook niet, rook niet, gebruik geen drugs of niet-toegelaten medicatie in het verkeer. Dus: doe maar. Graag zelfs!