Provincie weigert stedenbouwkundige vergunning moskee in Oostende

De provincie West-Vlaanderen weigert de aanvraag van de vzw Pakistan Islamic Association voor een stedenbouwkundige vergunning voor de ingebruikname van een gebedsruimte in Oostende. Dat meldt de deputatie vandaag na haar zitting. De stedenbouwkundige vergunning betreft een functiewijziging van handelspand naar gebedsruimte.

Het college van burgemeester en schepenen in Oostende verleende op 11 september 2017 de vergunning onder voorwaarden. Enkele weken later werd die ingetrokken door het college toen bleek dat er veel meer mensen dan aangevraagd de gebedsruimte zouden gebruiken. 

De provincie volgt daarin. "De aanvrager spreekt zelf van maximaal 75 bezoekers. In het dossier is er echter sprake van een capaciteit van meer 200 personen. In de huidige aanvraag wordt er geen enkele parkeerplaats op eigen terrein voorzien en zijn er ook te weinig fietsenstallingen. Bovendien kent de omgeving nu al een grote parkeerdruk", meent de deputatie.

"Het huidige ontwerp overschrijdt op die manier de draagkracht van de omgeving. De deputatie is dan ook van oordeel dat er een andere locatie voor een dergelijk gebedshuis dient gezocht te worden." Er is ook geen openbaar onderzoek gevoerd, wat moest. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jacky Schoonbaert

  Jan Maarten...??? De meeste kerken hebben een "kerkplein" waar auto's kunnen parkeren. Ik moet eerder hard zoeken om een kerk te vinden waar geen plein voor ligt.

 • Ahmed Amrani

  Dan is de provincie toch nuttig voor iets.

 • Fredien Vandervekens

  Wat West-Vlaanderen kan, kunnen de overige Vlaamse provincie's ook. Weigeren dus, op basis van "zonevreemd.

 • Eli Bos

  Ontwijd een kerk en geef hun dat als gebedsgebouw. We zullen toch stilaan onze cultuur moeten afzweren.

 • Jan Maarten

  Op die manier kunnen ze allemaal wel gesloten worden. Ik ken geen katholieke kerken met eigen parking en fietsstallingen.