Provincie Antwerpen verwelkomt Peter Bellens als nieuwe gedeputeerde

Op de Antwerpse provincieraad is deze middag Peter Bellens (CD&V) uit Herentals officieel ingehuldigd als nieuwe gedeputeerde. Hij volgt zijn partijgenoot Ludo Helsen op, die op 1 november de actieve politiek vaarwel zei. De 67-jarige Helsen was in Antwerpen met 24 jaar de gedeputeerde met de langste staat van dienst. Tijdens diezelfde provincieraad werd overigens de aanvraag om Helsen ere-gedeputeerde te maken, door middel van unaniem handgeklap goedgekeurd.

De voorbije drie weken had collega-gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a) de bevoegdheden van Ludo Helsen - onder meer Cultuur, Landbouw en Plattelandsbeleid en Europese samenwerking - tijdelijk overgenomen, tot Bellens donderdag de eed aflegde. Dat deed hij zoals het protocol voorschrijft eerst als kersvers provincieraadslid en vervolgens als gedeputeerde. Officieel krijgt Bellens wel pas volgende week te horen welke zijn bevoegdheden worden.
 
De 47-jarige Bellens is al bijna dertig jaar actief in de politiek bij CD&V. Hij was onder meer nationaal secretaris van de CVP-jongeren en arrondissementvoorzitter voor CD&V in de regio's Mechelen-Kempen (2000-2004) en Kempen (2004-2006). Hij is tevens gemeenteraadslid in Herentals.
 
Bellens is leraar economie van beroep, maar zal nu politiek verlof nemen om zich volledig op zijn nieuw mandaat te kunnen concentreren. Hij stopt ook als raadgever van minister Inge Vervotte. (belga/kve)