Protestmanifestatie in Brussel wegens aanwezigheid Trump op NAVO-top

Protestmars tegen de komst van Amerikaans president Donald Trump naar Brussel in mei vorig jaar.
Photo News Protestmars tegen de komst van Amerikaans president Donald Trump naar Brussel in mei vorig jaar.
Het platform 'Trump not Welcome' organiseert op 7 juli een protestmanifestatie tegen de komst van de Amerikaanse president Donald Trump naar Brussel voor de NAVO-top van 11 en 12 juli. Het wil zo aan de Belgisch en Europese leiders vragen om zich niet te inspireren op Trumps visie op de wereld. 

Trump en zijn ideologische evenknieën "willen onze samenleving verder in militair vaarwater duwen en leggen tegelijk een politiek op die mensen uitsluit in plaats van te verbinden, die landen destabiliseert in plaats van een toekomst te geven", aldus het platform, dat vraagt om geen inspiratie te halen uit dat wereldbeeld.

"We willen een hart onder de riem zijn voor het verzet tegen Trump in de VS. We veroordelen zijn oproep voor meer investeringen in oorlog en zijn verontwaardigd over zijn onmenselijk immigratiebeleid gesymboliseerd door kinderen die in kooien worden opgesloten. Een beleid dat ook voet aan de grond heeft in Europa", klinkt het. "Wij willen bruggen bouwen, geen muren. Wij geloven in een vredespolitiek op alle domeinen. Make Peace Great Again!"

Protestmars tegen de komst van Amerikaans president Donald Trump naar Brussel in mei vorig jaar.
Photo News Protestmars tegen de komst van Amerikaans president Donald Trump naar Brussel in mei vorig jaar.

Duidelijke boodschap

Daarom organiseert het platform op 7 juli een manifestatie. "Net als vorig jaar willen we een andere klok luiden met een duidelijke boodschap aan de regeringsleiders op de komende NAVO-top: geen militair opbod ten koste van armoedebestrijding, sociale bescherming, de aanpak van klimaatverandering, een humaan opvangbeleid voor vluchtelingen en een diverse en solidaire samenleving! Duizenden mensen zullen de Brusselse straten kleuren met leuzen voor een vreedzame, duurzame en solidaire samenleving", aldus het platform, dat bestaat uit een zeventigtal organisaties waaronder Vrede vzw, intal, Vrouwenraad, FOS, KIimaatcoalitie, 11.11.11, Amnesty International, Femma en vele anderen.

De betogers verzamelen om 15.00 uur in de Simon Bolivarlaan aan het Brusselse Noordstation, en zullen via onder meer de Willebroekkaai, de Dansaertstraat, de Steenkoolkaai en de Antwerpselaan weer bij het station eindigen. De kop van de betoging draagt een spandoek met "Make Peace Great Again".

Protestmars tegen de komst van Amerikaans president Donald Trump naar Brussel in mei vorig jaar.
Photo News Protestmars tegen de komst van Amerikaans president Donald Trump naar Brussel in mei vorig jaar.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vanhecke roger

  als je de deelnemende organisaties bekijkt stel ik vast dat het allemaal links gesubsidieerde zijn

 • Bernaerts Diane

  7 juli is een zaterdag: dan werken de meeste mensen inderdaad niet....

 • rudy liessens

  Ze moeten dat doen als hij hier is

 • FRANK WILLEMS

  NAVO zonder Trump Hij betaald wel het meest he , O dat wisten de demoos nog niet ...

 • dominique castelein

  die manifestanten oppakken en opsluiten,ik steun de beste president die de VS heeft na R Reagan,wij zouden een dergelijke migranten politiek moeten voeren,terugsturen van de illegalen,stoppen met hen te onderhouden ,zij die die vreemdelingen hier willen houden moeten maar opdraaien voor hun onderhoud en er verantwoordelijk voor zijn als ze misdaden plegen,