Protest aan Dienst Vreemdelingenzaken: “Ze duwen mensen het Maximiliaanpark en het Noordstation in”

Drie dagen geleden werd de Dienst Vreemdelingenzaken nog een uur gesloten vanwege een daad van agressie.
BELGA Drie dagen geleden werd de Dienst Vreemdelingenzaken nog een uur gesloten vanwege een daad van agressie.
Aan de Dienst Vreemdelingenzaken hebben vanmorgen een vijftigtal mensen betoogd tegen de beperking op het aantal inschrijvingen van asielzoekers. Bovendien blijven vrouwen en kinderen voorrang krijgen op mannen bij de inschrijvingen.

"Het is nu al acht dagen dat vluchtelingen die toekomen en zich een eerste keer willen inschrijven geweigerd worden. Theo Francken zegt dat het er te veel zijn en er maar 60 binnengelaten worden, maar zelfs dat gebeurt niet", klaagt Riet Dhont van Vriendschap Zonder Grenzen aan. 

Voor de actievoerders is het de zoveelste maatregelen die ze aanklagen. In hun ogen lijkt er maar geen einde te komen aan de slechte maatregelen die de regering neemt.

“Dit is het summum”
"Het is nu drie jaar dat we hier elke vrijdag staan om een ontbijt aan te bieden aan de vluchtelingen. Elke keer worden we geconfronteerd met onrechtvaardigheid, maar dit is opnieuw het summum. Men duwt de mensen het Maximiliaanpark en het Noordstation in", stelt Dhont. 

De betogers vinden de nieuwe maatregel niet enkel discriminerend, maar het druist volgens hen ook rechtstreeks in tegen de conventie van Genève en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. "Er zijn mensen uit Djibouti, Jemen of Guinee die ik hier al elke dag heb gezien, maar die simpelweg niet binnen mogen en hun aanvraag niet kunnen indienen", aldus Dhont.
65 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tom Faes

  Francken en Jambon zouden van schuldig verzuim kunnen beticht worden . Zij gingen dat daar toch oplossen ,. Waarom doen ze dat niet ? Trek jullie ogen eens open aub !

 • johan vankeirs

  Wij hebben al volk genoeg binnen gepakt om rechtstreeks naar het OCMW en de werkloosheid te gaan.Dan nog te zwijgen over de bijkomende kosten.Belgie heeft al een pak meerwaarde binnengehaald.

 • jack vandenhende

  Die hypocriete linkse zitten dagelijks te zagen dat er niet genoeg woningen zijn in Vlaanderen , en toch willen zij nog duizenden asielzoekers binnen laten . Stuurt ze naar Wallonië waar plaats genoeg is , het zal rap gedaan zijn .

 • Ian Vandenbossche

  Wij vragen, noch verplichten deze mensen naar belgie te komen... als ze dat toch willen doen, dat ze dan rustig het verloop van alle procedures ondergaan, hoe lang dit ook is en duurt.

 • Don Tessers

  Dhont van Vriendschap Zonder Grenzen. Dat is een slecht sprookje geworden nadat diversiteit onze realiteit werd met aanrandingen en verkrachtingen, toename van geweld en berovingen met zware verwondingen. U zou beter moeten weten. Het einde is in zicht en kan zo niet langer meer. De burgers komen in opstand tegen alle discriminatie en het achterstellen in veel zaken die ze ondervinden. Dat u zich dit nu eens bewust wordt.