Prostituees aan Noordstation leggen werk neer na nieuwe moord op collega

De Aarschotstraat in Brussel.
Photo News De Aarschotstraat in Brussel.
Prostituees aan het Noordstation in Brussel leggen het werk neer uit solidariteit met een collega die vanochtend werd vermoord. Eind vorige maand werd ook al een prostituee vermoord.

Vanochtend vroeg werd in de prostitutiewijk achter het Noordstation een vrouw zwaargewond aangetroffen. Het slachtoffer - naar verluidt een Afrikaanse prostituee - werd rond kwart voor vijf 's ochtends gevonden in de Linnéstraat. Ambulanciers probeerden de vrouw nog te redden, maar het slachtoffer overleed later aan haar verwondingen. 

Volgens onze informatie zou de vrouw meermaals gestoken zijn met een mes. Het Brussels parket onderzoekt de zaak, maar kan voorlopig nog geen commentaar geven. Eind vorige maand nog werd een 21-jarige prostituee dood teruggevonden in een appartement in Etterbeek. Ze had een twintigtal messteken gekregen. 

Rode lampen uit

Uit solidariteit met het slachtoffer leggen alle prostituees in de wijk vandaag en vannacht het werk neer. Dat zegt hun belangenvereniging Utsopi. Tijdens die staking zullen ze de rode lampen van hun vitrine uitschakelen.

"De collega's van het slachtoffer zijn in shock en boos na deze vreselijke daad", meldt Utopsi. "De sekswerkers van het Noordkwartier hebben het gevoel dat ze kampen met een steeds grotere onveiligheid omdat ze van Afrikaanse oorsprong zijn, net zoals het slachtoffer. Ze vinden dat ze niet voldoende beschermd worden door de overheden, en dan vooral door de gemeente Sint-Joost-ten-Node."

Zeldzaam

Volgens Utopsi is een staking bij sekswerkers een uitermate zeldzame gebeurtenis, onder meer omdat het een zeer individualistische sector is. De vereniging vraagt aan alle sekswerkers van het Noordkwartier en daarbuiten om het werk neer te leggen, als ze zich dat kunnen permitteren, of om aan hun klanten uit te leggen waarom ze zo aangedaan zijn. In de komende dagen zal Utopsi ook deelnemen aan overleg met de verschillende overheden over de onveiligheid in het Noordkwartier.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Caroline Bex

  Dus om verkrachtingen tegen te gaan is het goed om Afrikaanse en oost-Europese vrouwen te importeren die voor 50€ gebruikt kunnen worden, vaak tegen hun wil (wat dan ook verkrachting is). Ja, als vrouw word ik daar echt gelukkig van! Kromme redenering hoor...

 • Karel Van Beeck

  Het is daar nu muisstil!

 • Anthony van der Borght

  Dat is echt met hun eigen leven spelen .. Ge weet nooit zeker op wie dat je kunt vallen ... maar dat is ons probleem niet normaal is het verboden het werk te doen wat ze doen.. die dat op straat staan mogen het niet meer doen.. er staan straffen op... gemakkelijk veel geld verdienen. Denk niet dat ze weten wat het is werken .!!!!!! Als je het REALISTISCH bekijkt !!!!!

 • Marie-Claire Vandekerckhove

  Moesten mensen zoveel gevoel hebben in hun hart als in hun broek zou dit allemaal niet nodig zijn.Maar met die verkrachtingen ben ik niet akkoord,dat gaat om macht.Mensdom zijn gewoon sukkels en als je van liefde spreekt ben je een watje.Eigenlijk is dat toch maar een vieze bedoening maar zolang ze de kinderen gerust laten ben ik er al; gerust in

 • Noa Marien

  Die dames zijn er nodig - maar behandel ze als mens - ni als afval van de straat ! Ik woon rechtover een ‘massage salon’ waar men body-to-body doet en mits extra betaling ‘happy end’ Je zou er van verschieten WIE ik daar al zien binnenstappen heb...