Prominente Jong Open Vld'er wordt afgeperst met naaktfoto's, maar is niet van plan te betalen

Aimé Schrauwen, student en ondervoorzitter van de Antwerpse Jong Vld.
VTM Nieuws Aimé Schrauwen, student en ondervoorzitter van de Antwerpse Jong Vld.
Aimé Schrauwen,  ondervoorzitter van Jong Open Vld in Antwerpen, wordt gechanteerd met naaktfoto’s, dat maakt hij zelf bekend. De daders eisen 5.000 euro, anders verspreiden ze de foto’s. Schrauwen is niet van plan te plooien en maakt zelf bekend dat de foto’s circuleren. 

Alles begint met een bericht op de Facebookpagina van Schrauwen (23). Een zekere Sofie vraagt advies. Omdat hij politiek actief is, heeft de student wel vaker contact met mensen die hij niet persoonlijk kent. De vrouw vraagt om te skypen. Wat hij doet.

“Ze stuurde een link door. Ik heb geklikt op die link en plots komt er een schermpje open, waarna alles op mijn computer met haar wordt gedeeld”, legt Schrauwen uit. “Dan was het een half uurtje stil en kreeg ik een bericht dat ze een filmpje hebben en als ik niet ga betalen, dat ze dat filmpje overal gaan verspreiden.”

Nieuw

Dat criminelen via Facebook en Skype naaktfoto's hacken en mensen chanteren is relatief nieuw. Doorgaans zijn het de slachtoffers zelf die naaktbeelden sturen. De politie benadrukt geen vriendschapsverzoeken te aanvaarden van mensen die je niet kent.
47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN DESSEL

  Overschot van gelijk !

 • Eddy Lauwers

  Die Jong O.VLD'ers, 't toch kerels hé! Dan zijn ze weer vragende partij voor legalisering van het wapenbezit, dan worden ze slachtoffer van afpersing. Alles is goed om in de krant te komen zeker...

 • BRIGITTE COPPENS

  Vunzig ventje. Gebeurt alleen maar als je op welbepaalde sites zit en met een bepaald soort vrouwen.

 • Tom Faes

  Hoe komt het toch dat ik deze gast gewoon niet geloof !

 • gustaaf carpels

  Doen is de nieuwe slogan van Vld toch