Proef van ritje in nieuwe achtbaan Walibi dankzij deze video

Medialaan
In pretpark Walibi opent vandaag de nieuwe funcoaster ‘Tiki-Waka’. De familie-attractie van de Duitse attractiebouwer Gerstlauer is 500 meter lang en bereikt een snelheid tot 55 kilometer per uur. “We gaan voor een soft opening”, zegt woordvoerster Tiffany Mestdagh aan VTM NIEUWS. “De attractie zal dus mogelijk niet de volledige dag geopend zijn.”

De coaster bevindt zich in een nieuwe zone, Exotic World, vlak bij topattractie 'Challenge of Tutankhamon'. De achtbaan wordt ook omringd door een avonturenparcours, waar bezoekers ook onder en rond de 'Tiki-Waka' in torens kunnen klimmen.

“We gaan vandaag voor een soft opening”, zegt Tiffany Mestdagh. “Dat wil zeggen dat de attractie inderdaad geopend wordt, maar we kunnen bezoekers niet garanderen dat ze de volledige dag operationeel zal zijn. Voor alle duidelijkheid: de attractie is getest en is veilig. Onze bezoekers zijn dus zeker geen proefkonijnen.”

Sinds vorige week is ook het waterpark Aqualibi vernieuwd. Vanaf nu worden bezoekers er ondergedompeld in een Caraïbische sfeer.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • alain vandezande

  amaai wat een sensatie pfffff dit is iets voor mijn grootmoeder al ben ikzelf al 48 jaar, dit is maar een zwakke rollercoaster, niet één keer over kop.

 • Frank Eeman

  Ik hoop dat ze er niet te veel voor betaald hebben... T ziet er maar een slappe bedoening uit...

 • Geert De Meyer

  20 seconden en je geld is op. Wat een kick.

 • Franco Sechi

  Saai....

 • Gravis Frederic

  Wat een luie rollercoaster...