Productiepersoneel van Ijsboerke Tielen staakt

De productie bij ijsroomfabrikant Ijsboerke in Tielen ligt voor onbepaalde tijd stil. De 120 arbeiders van het bedrijf legden deze middag het werk neer nadat ze een verzoeningsvoorstel van de directie omtrent koopkrachtverhoging, met een grote meerderheid verworpen. Dat meldt Dirk Verhaegen van het ACV. Momenteel zit de directie intern samen om te bekijken of er nieuwe onderhandelingen kunnen opgestart worden.

Twee weken geleden was er al eens een korte stakingsactie toen de gesprekken tussen vakbonden en directie spaak liepen. De werknemers vragen een loonsverhoging voor alle productiemedewerkers. Maar daar wil de bedrijfsleiding niet op ingaan.

Vandaag stelde de directie haar compromis voor aan het personeel. Daarin staat een kleine premie voor iedereen en een beperkte loonsverhoging voor de inpakkers bij Ijsboerke.

Tachtig procent van de arbeiders verwierp het voorstel en begon onmiddellijk voor onbepaalde duur te staken. Het vakbondsfront van ACV en ABVV hoopt snel opnieuw rond de tafel te gaan zitten met de directie om een oplossing te vinden. Voorlopig kwam er volgens vakbondsafgevaardigde Verhaegen echter nog geen uitnodiging. (belga/sd)