Procureur-generaal De Valkeneer wil ontmoeting met Vermassen

Advocaat Jef Vermassen en procureur-generaal Christian De Valkeneer.
Belga Advocaat Jef Vermassen en procureur-generaal Christian De Valkeneer.
De Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer heeft contact gehad met Jef Vermassen, advocaat van een van de nabestaanden van de Bende van Nijvel, om een ontmoeting te regelen. Dat bevestigt De Valkeneer aan Belga.

"Meester Vermassen praat veel in de pers, het zou dus nuttig zijn dat we elkaar ontmoeten", aldus De Valkeneer. De procureur-generaal heeft Vermassen een datum voorgesteld, maar omdat De Valkeneer op vakantie is weet hij niet of hij al een antwoord heeft gekregen.

Het was Vermassen die eind oktober zei dat hij dacht te weten wie achter de Bende zat. Woensdag zei de advocaat dat er een gouden tip is binnengekomen. "Ik denk dat die tot een doorbraak zal leiden", aldus Vermassen. Gisteren noemde De Valkeneer die tip "non-nieuws".

Meester Vermassen praat veel in de pers, het zou dus nuttig zijn dat we elkaar ontmoeten

Christian De Valkeneer

De gouden tip waarover Vermassen het had, zou de verklaring van een voormalige Aalsterse rijkswachter zijn die zegt dat het bevel om de bewaking aan de Delhaize in Aalst in 1985 een halfuur voor sluitingstijd af te blazen "van hogerhand" kwam. 

In De Morgen klinkt De Valkeneer vandaag al heel anders. "Voor ons kan dit erg interessant zijn, want er zijn meerdere oud-rijkswachters die melding maken van merkwaardige bevelen die die bewuste avond binnen de rijkswacht van Aalst zijn gegeven. Dat interesseert ons in het bijzonder, nu blijkt dat onze hoofdverdachte Christiaan B. ten tijde van de feiten verbonden was aan de rijkswacht in Aalst." 
34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Van Rompaey

  Vermassen, laat je mond niet snoeren door dit hautain ventje.

 • Ronny Van Looy

  Het Paters 't Vaetje, café Beveren of den Biechtstoel in Antwerpen zijn ideale plaatsen om elkaar te ontmoeten, echt waar, doen mannen, gezelligheid gegarandeerd en nadien afzakken naar Den Engel of De Muze ,succes gegarandeerd.

 • Fons Casteels

  De onderzoekers hebben enorm veel tijd en energie verspild aan denkpistes die linkse politici en linkse media indertijd aanbrachten: de roze balletten, Paul Vandenboeynants, de Cépic, baron de Bonvoisin, de "extreem-rechtse staatsgreep", groep Diane / de Rijkswacht, enz. Zo werd het speurwerk van de eerste weken, dat naar Franse criminele bendes leidde, teniet gedaan.

 • Christian de Gossey

  Spring eens binnen bij onderzoeksrechter Freddy Troch man is wel op pensioen maar DIE WEET HET maar het dossier moest naar Charleroi !!!!Waarom...doofpot

 • Mathieu Peeters

  Toch eigenaardig dat ze beiden zeggen met elkaar te willen spreken ,maar dat ze toch al verschillende weken het niet klaar krijgen om hun agenda's daarop af te stemmen. Wat is daar de oorzaak van en is het op die manier dat het volledige onderzoek gevoerd wordt????? Dan weten we weeral op voorhand hoe dat gaat eindigen.