Prins Laurent zal Te Deum niet bijwonen

Prins Laurent verscheen al bijna twee maanden niet in het openbaar.
belga Prins Laurent verscheen al bijna twee maanden niet in het openbaar.
Prins Laurent zal het Te Deum volgende week op Koningsdag niet bijwonen. Dat heeft het paleis bevestigd aan VTM NIEUWS. Een reden werd niet meegegeven. Het is niet duidelijk of de jongste zoon van koning Albert en koningin Paola nog steeds ziek is. 

Midden september liet de advocaat van Laurent weten dat de prins ziek was. Hij gaf niet mee wat er scheelde, maar zei wel dat de prins gedurende langere tijd 'out' zou zijn. Laurent haalde op dat moment de krantenkoppen omdat hij zonder toestemming van de regering en in militair uniform een feest op de Chinese ambassade had bijgewoond. Premier Michel wilde de prins daarover op het matje roepen, maar hij ontving een ziektebriefje in de plaats. Laurent is al bijna twee maanden niet meer in het openbaar verschenen. 

Vorig jaar tekende Laurent wel present voor het Te Deum in de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, in Brussel. Hij negeerde evenwel straal de rest van de koninklijke familie.

BELGA12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • filemon van herreweghe

  te wenig opslag gekregen ???

 • Pieter Martens

  Ik slaap er niet van.

 • Jan Van Rompaey

  Wordt hij nu uitbetaald door een ziekenkas?

 • Fons Casteels

  Awel, als Monseigneur niet gaat, ik dan ook niet. Vorig jaar waren we nog met 14 (veertien) om naast de trappen, in de kou, onze kelen schor te roepen met "Vive Le Roi"; dit jaar zullen ze dus maar met 12 (twaalf) zijn. Jawel, ik kan rekenen, maar jullie wisten nog niet dat ere-vaandeldrager eerste klas Arnaud ons enkele maanden geleden helaas heeft verlaten.

 • Jo Peeters

  Een prins is maar een overbodige luxe. Hij draagt niets bij in de maatschappij. Het koningshuis lijkt mij ook een dure instelling en niet alleen zij kosten te veel maar ook de overgrote meerderheid van de politici en vooral de Europese zijn bijna allen overbodig. Wat triest om al die vet betaalde mensen in vergaderingen te zien zitten, terwijl sommige mensen voor een peulschil moeten werken in moeilijke omstandigheden.