Prins Laurent wil dat (Franstalige) pers hem steunt

BELGA
Prins Laurent vraagt de pers om hem te steunen, eerder dan hem "te verpletteren". Dat heeft hij gezegd in een onderhoud met Le Soir. De prins weigert echter de omstandigheden van zijn reis naar Congo uit de doeken te doen en verwijst alle vragen door naar Pierre Legros, de advocaat van zijn stichting GRECT.

"Jullie zijn sensatiebelust. Het zou een keer moeten gebeuren dat jullie me steunen eerder dan me onophoudelijk te verpletteren. Als ik zeg wat ik doe, schrijft niemand erover. Als ik iets niet gedaan heb, spreekt iedereen erover in plaats van te zeggen: laten we proberen hem te steunen in zijn werk voor de gemeenschap", stelt Laurent in de krant.
 
De prins hield een gelijkaardig discours in de kranten van de groep Sud Presse. "Ik kan niets zeggen. Men vindt dat alles wat ik doe een probleem is."
 
Laurent stelt dat zijn reis naar Congo een technische en wetenschappelijke missie met betrekking tot het regenwoud was, "een thema dat Congo ruimschoots overstijgt". Ook zijn trip naar Angola kaderde volgens hem in zijn bezorgdheid om het milieu.
 
Met de reis beoogt GRECT volgens de prins de mogelijke installatie van elektrische microcentrales in dorpen. "De stichting heeft knowhow op dat vlak. Het was mijn plicht die mensen de kans te geven om tegen een zeer competitieve prijs toegang te krijgen tot die knowhow, want de stichting maakt geen winst", stelde hij. (belga/mvl)