Primeur: eerste sterk beveiligde parking voor vrachtwagens in Kalken

-
Google Street View -
In Kalken is de eerste sterk beveiligde parking voor vrachtwagens geopend. Het gaat om een omheind parkeerterrein waar chauffeurs aan een identiteitscontrole worden onderworpen wanneer ze het domein uitrijden. "Het gaat om een primeur", zegt woordvoerder Yves Panneels. "Een antwoord op de stijgende vraag vanuit de transportsector."

De uitrusting en uitbating van het parkeerterrein gebeurt door tankstation Total en bewakingsfirma G4S. "De transportsector kampt met een aantal problemen als diefstal van vrachtwagens of ladingen. Maar ook mensensmokkelaars die vluchtelingen aan boord proberen krijgen."

Niveau 4

Het parkeerterrein is volgens niveau 4 beveiligd, een Europese norm die voorschrijft dat bepaalde controles worden uitgevoerd. Zo wordt nagegaan of de bestuurders die binnenrijdt ook de persoon is die met hetzelfde voertuig het terrein verlaat. "Dat wordt met een camera, die een foto maakt, gecontroleerd. Naast die visuele controle wordt ook een code opgevraagd en is er een systeem voor nummerplaatcontrole."

De stelplaats is op dit moment al operationeel maar wordt volgende week officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Famke Breens

  En de chauffeur mag da uit zen eigen zak betalen want veel bazen betalen dit niet terug

 • Alain Quisquater

  De kostprijs voor de chauffeur word niet ter sprake gebracht. Er zijn heel weinig bedrijven die parkings terug betalen En de bedragen in België staan min 10 tot 20 € per nacht !! Dus per week ben je snel 50 € verloren voor niets Wat gaan ze daar aan doen

 • Franky Vanhoof

  De EU met hun open grenzen beleid, zorgt ervoor dat we overal beveiliging moeten inzetten.... BEXIT nu!

 • Guy Lambrechts

  En wat is de prijs om er te overnachten?

 • annick moens

  In zeebrugge is er al een soortgelijke parking ongeveer 10 jaar geleden in gebruik gegaan maar was betalend niemand gebruikt ze