Prikklok voor huishoudhulpen moet einde maken aan klachten over medewerkers die er kantjes aflopen

ShutterStock
Een Limburgs dienstenchequebedrijf heeft een digitale prikklok ontwikkeld die komaf moet maken met klachten over huishoudhulpen die te weinig uren zouden presteren. Dat meldt het Belang van Limburg. DCO Pelt heeft het toestel ook al aangeboden aan andere dienstenchequebedrijven.

“Elke dag krijgen we minstens één telefonische klacht van een klant die beweert dat de huishoudhulp niet het afgesproken aantal uren heeft geklopt”, klinkt het bij het dienstenchequebedrijf, dat 130 poetshulpen in dienst heeft. “Ze hebben dan van de buurvrouw of een andere ‘getuige’ gehoord dat de kuisvrouw veel vroeger vertrokken is.”

Discussies

De zelf ontwikkelde ‘HomeTimer’ moet alle discussies uit de wereld helpen. Poetshulpen kunnen inloggen als ze aan hun werk beginnen en uitloggen als ze stoppen.


De prikklok is evenwel niet verplicht. Klant en poetshulp moeten onderling overeenkomen of het systeem gebruikt wordt of niet. Voorlopig zijn er nog geen klachten over binnengekomen, aldus DCO Pelt.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Devlaeminck

  Men moet huishoudhulpen betaald met dienstencheques, lees een stuk betaald door de werkende bevolking, afschaffen. Dit hele systeem is oneerlijk naar diegene toe die het zich niet kunnen of willen permitteren. Twee oplossingen. Zelf je huishouden doen. Of iemand ervoor betalen volledig uit eigen zak. Niet per uur maar volgens een prijsofferte. Die iemand kan dan op zelfstandige basis werken of voor een werkgever. Het zal heel wat duurder uitvallen natuurlijk. Maar dan is het tenminste eerlijk.

 • Benny Deridder

  De mensen willen een poetshulp en het mag niks kosten (ze verwachten soms dat die 1/2 dag / 2 weken, gans het huis onder handen nemen). Maar o wee als die dan 10 minuten vroeger stopt. Zijn het zelf dan allemaal heilige boontjes tov hún werkgever ? Dat valt sterk te betwijfelen!

 • Jeroom De Wilde

  Bij mij komt dat niet binnen! Ik heb al sinds 2012 dezelfde poetshulp en ben daar zeer tevreden over. En als ze al eens om privéredenen of als ze zich eens niet goed voelt heb ik er geen enkel probleem mee dat ze eens wat vroeger stopt.Wederzijds begrip en vertrouwen zijn belangrijker dan 'bog brother' toestanden.die dit vertrouwen kunnen bezoedelen. Er zijn al regeltjes genoeg. Bedankt Veerle.

 • jos duriau

  Misschien ook eens denken voor prikklokken in het parlement.

 • Gino Sinnesael

  In feite zijn hier maar 3 woorden nodig: vertrouwen, checken, respect.