Prijs gepersonaliseerde nummerplaat weldra gehalveerd naar 1.000 euro

Een opa en oma bestelden elk een gepersonaliseerde nummerplaat voor hun nieuwe auto.
photo_news Een opa en oma bestelden elk een gepersonaliseerde nummerplaat voor hun nieuwe auto.
Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil de prijs voor een gepersonaliseerde nummerplaat halveren. Dergelijke nummerplaten zouden dan weer, zoals weleer, 1.000 euro gaan kosten. Dat meldt de minister op zijn website en via Twitter.

"In december 2015 werd de prijs van een gepersonaliseerde nummerplaat verdubbeld van 1.000 naar 2.000 euro. We zien sinds dan een duidelijke afname van de interesse voor een gepersonaliseerde nummerplaat", klinkt het.

"Waar het aantal aanvragen daarvoor schommelde tussen de 360 en de 740 per maand, daalde dat vanaf december 2015 tot 100 à 200 per maand. De hoogste piek van aanvragen (979 per maand) in april 2014 staat in schril contrast met de laagste piek (102) in november 2016. De prijs is zonder enige twijfel één van de redenen van deze vaststelling en ik heb dus voorgesteld om terug te keren naar de oorspronkelijke prijs", geeft de minister aan.

De minister heeft net de adviezen aangevraagd om het dossier te vervolledigen en hoopt in augustus van dit jaar de aanpassing rond te hebben.
34 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • willem van dessel

  Staf De Clerck . Als men een massa geld heeft moet men toch speciaal kunnen doe in het leven ja werkelijk hier ben ik en als hun zoontje of dochter dan ontvoerd worden janken een flink pak geld op tafel leggen

 • Rabih Mawla

  Ja

 • ALBERT GOLLING

  Voor diegenen die hier weer voordeel zien voor zelfstandigen en bvba kes, als het allemaal zo makkelijk is, waarom dan zelf niet zelfstandig worden of een bvba ke stichten. Je zal dan weten wat zij daar allemaal moeten voor doen.

 • Studie Tje

  Wat een nijdige mensen zijn jullie toch! Wat kan het jullie in godsnaam schelen wat er wie zijn nummerplaat staat als die mensen daar nu gelukkig mee zijn...ze zeggen toch ook niet wat bij wel dan niet mag. En nee ik heb geen gepersonaliseerde kaart maar stoor mij daar dan ook niet aan van diegene die het wel kunnen betalen....en die persoon die dat daar zei van het plassen de dag dat je dit zou doen bij iemand hoop ik dat ze u oppakken! Beetje respect voor een ander ipv nijd klein manneke...

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  Als ze niks meer verkopen mag de prijs naar beneden weldra sigaretten voor de helft van de prijs maar levensnoodzakelijke dingen als voedsel en elektriciteit gaan ze wel verdubbelen de europese graaipolitici