Pretparken opnieuw populair in herfstvakantie: Pairi Daiza tekent recordaantal bezoekers op

Walibi pakte uit met een groot Halloween-programma met onder andere de moordlustige houthakker Lumberjack.
Walibi Walibi pakte uit met een groot Halloween-programma met onder andere de moordlustige houthakker Lumberjack.
De herfstvakantie heeft opnieuw heel wat bezoekers naar de pretparken gelokt. Mini-Europa, Walibi en Pairi Daiza, dat een record optekende, laten weten dat ze tevreden zijn met het afgelopen Halloween-seizoen.

Walibi evenaarde bijna het record van vorig jaar. "We 'kietelen' zo het recordaantal van 160.000 bezoekers op 13 dagen tijd in 2017." Dat is volgens het pretpark onder meer te danken aan de formule ‘Enjoy the day/Fear the night’ en de globale Halloween-sfeer in het park, met 350 monsters.

Ook Bellewaerde deed het goed dankzij de Halloween-activiteiten. De cijfers van 2017 werden geëvenaard en het park eindigde op 750.000 bezoekers. Bellewaerde viert al sinds 2001 Halloween in het park. "Halloween Fiësta Mortal was ook dit jaar zeer succesvol dankzij de mix van attracties, verbluffende decors, magische shows, angstaanjagende spookhuizen en nocturnes met muzikaal vuurwerk." De Halloween-periode vertegenwoordigt ongeveer 12 procent van het totale bezoekerscijfer.

Bij Pairi Daiza hebben ze het over een "uitstekende" herfstvakantie. Die was goed voor het beste seizoen in de geschiedenis van het park, met twee miljoen bezoekers. "We zijn verheugd en danken onze bezoekers, dankzij wie we nu drie miljoen kunnen investeren in projecten voor natuurbehoud in België en de rest van de wereld", laat het dierenpark weten. Het gaat onder mee om een project voor de herintroductie van de spix ara in Brazilië, onderzoek naar een herpesvirus dat de Aziatische olifant treft en onderzoek naar de voortplanting van de reuzenpanda. 

Het Atomium deed het ook goed en kreeg van zaterdag 27 oktober tot zondag 4 november 21.495 bezoekers. Heel wat Belgen, maar ook toeristen uit Duitsland en Frankrijk, trokken naar het monument.
Mini-Europa telde ongeveer evenveel bezoekers als vorig jaar. Gerekend over de voorbije 10 maanden, stevent Mini-Europa af op een van de beste seizoenen uit zijn carrière, laat het miniatuurpark weten. Het verwelkomde 17 procent meer buitenlandse en 3 procent meer Belgische bezoekers. De recente sluiting van Océade ligt waarschijnlijk mee aan de basis voor de minder grote stijging van het Belgische bezoekersaantal.

Bij Plopsa luidt het dat ze "zeer tevreden" zijn over de bezoekersaantallen in de herfstvakantie in de Belgische Plopsa-parken, voornamelijk met de resultaten in Plopsa Indoor Hasselt. "Gezien ons seizoen nog doorloopt tot en met het einde van de kerstvakantie, communiceren we de absolute aantallen op het einde van ons seizoen.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Glenn Madeiros

    Ik dacht dat pairi daza een dierentuin was ipv een pretpark.