Preses KVHV weigert zich te verontschuldigen voor toespraak Hoeyberghs: “Was tijd genoeg voor debat”

Robin Gouwy, preses van KVHV Gent.
screenshot Robin Gouwy, preses van KVHV Gent.
Studentenvereniging KVHV Gent is niet van plan zich te verontschuldigen omdat ze Jeff Hoeyberghs een forum bood om zijn seksistische, vrouwonvriendelijke uitspraken aan de man te brengen. Dat zegt preses Robin Gouwy.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

KVHV Gent heeft Hoeyberghs een forum geboden, maar “er was meer dan 45 minuten de tijd voor vragen, dus meer dan genoeg ruimte voor debat”, stelt hij. “De universiteit is een oord van vrij debat”, aldus Gouwy. Of het nu gaat om vrouwonvriendelijke uitspraken of niet, dat doet niet ter zake. “Elke mening moet kunnen.”

Het is de jongste jaren niet de eerste keer dat de KVHV in woelig water terechtkomt door wel zeer extreme uitlatingen van leden, die vaak ook banden hebben met Schild&Vrienden of de extreemrechtse studentenclub NSV.  Lees meer in onze abonneezone.
34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • William Van den Berghe

  Groot gelijk vent, die linkse gedachtenpolitie kan de pot op. Leve de vrije meningsuiting, we zijn hier niet in China, tot spijt van sommigen.

 • oswald billiet

  Sapere aude: durf te denken. Kant zei het al, maar dat zijn we vergeten. We hebben te lange tenen. We hebben Me To, weliswaar terecht, maar me dunkt toch een beetje overroepen. We moeten nu ook niet het fijn stof gaan zoeken op alles wat tegendraads is en ons stoort, of plat op onze buik gaan liggen wanneer iemand stoere taal gaat gebruiken. Ten slotte zijn het maar woorden, free speech.

 • patrick Van Hauwaert

  Zelf ben ik het grondig oneens met de Dokter, zoveel mag en moet duidelijk zijn en ja het is meer dan discutabel wat hij daar zegt, maar wat de preses zegt zou toch eens moeten duidelijk in de krant komen, Durf jezelf in vraag te stellen, durf anderen in vraag te stellen... Dat is iets dat veel meer aandacht verdiend dan de lezing zelf. Durf na te denken, durf anderen in vraag te stellen, durf een andere /eigen mening te hebben...en loop niet de meute achterna.

 • George Verbeek

  Extreem rechts misbruikt universiteiten om er hun haatdragende boodschappen te komen spuien. Niet meer en niet minder. Ze zijn trouwens zelf voorstander van het aan banden leggen van vrije meningsuiting. Mensen met een andere mening respecteren ze niet, ze moeten hun niet komen voordoen als vechters voor vrijheid, ze zijn exact het omgekeerde!

 • Cindy Hal

  Goed zo. Recht van mening. Elke mening moet kunnen. Ook jij, jij als lezer, hebt misschien een mening. Dag mag. Je wordt daar niet voor gestraft.