Premier Wilmès trekt naar Parijs om deel te nemen aan Vredesforum

Premier Sophie Wilmès.
EPA Premier Sophie Wilmès.
Premier Sophie Wilmès trekt morgen en overmorgen naar Parijs om er deel te nemen aan het Vredesforum. Dat is een internationaal evenement rond mondiaal bestuur en multilateralisme. 

Wilmès zal in Matignon ontvangen worden door haar Franse collega Edouard Philippe. Nadien neemt ze deel aan een diner in het Elysée, dat wordt aangeboden door president Emmanuel Macron aan een dertigtal staats- en regeringsleiders.

Het was Macron zelf die het Vredesforum vorig jaar lanceerde. Tijdens de editie van dit jaar komt mondiaal bestuur in de schijnwerpers te staan. Er zal een platform van moderne interacties voorgesteld worden tussen enrzijds beleidsmakers en anderzijds verenigingen of burgers die projecten uitvoeren. De onderwerpen die worden behandeld zijn onder meer vrede en veiligheid, milieu en klimaat, nieuwe technologieën, cultuur en onderwijs.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel Willems

  zo vroeg en al gal spuwen,wat een warm Belgie en Vlaanderen ?.Denk eens aan 11 november hoeveel er moeten herdacht worden die gestorven zijn onder de gruwel van de oorlog

 • Rik Connaerdt

  Mevrouw Wilmès is het gewoon om er voor spek en bonen bij te zitten. Zo'n vredesconferentie is gesneden koek voor haar.

 • Georges Vande Velde

  Eerste reisje op kosten van .... Ze zijn zo rap die politici !

 • Frank Van den Bulck

  Lap, het eerste snoepreisje is alweer 'n feit ! Goe bezig !!!

 • Luc LePinson

  Ohhh.. toch zo belangrijk. Laat de begroting maar wachten. Misschien nog ergens een klimaatconferentietje meepikken?