Premier Michel vertrokken naar Marrakech, organisaties vragen De Block opvangplaatsen te heropenen

BELGA
De Zweedse coalitie heeft zijn tanden stukgebeten op het VN-migratiepact. In een verklaring stelde premier Charles Michel gisterenavond dat N-VA uit de regering stapt en dat er verder wordt gegaan met een minderheidsregering. Vandaag is de premier naar Marrakech vertrokken om morgen het migratiepact “in naam van de regering en van België” goed te keuren. In de regering-Michel II zijn de ogen vooral gericht op Maggie De Block, die opnieuw minister van Asiel en Migratie wordt. Vluchtelingenorganisaties vragen dat ze opvangplaatsen heropent. Een overzicht van een bewogen dag.

Dit gebeurde er gisterenavond:

Gisterenavond hakte de premier de knoop door en kondigde hij aan dat N-VA de Zweedse coalitie verlaat

Vandaag werden 
de bevoegdheden van de N-VA-regeringsleden verdeeld. Staatssecretarissen Pieter De Crem (CD&V) en Philippe De Backer (Open Vld) worden gepromoveerd tot minister. 
153 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Milieu ...? Eerst en vooral is bewezen dat electriciteit niet proper is dan diesel ( gewoon reden om nog meer geld van de burger te nemen ) en dan wat met de kerosine van de vliegtuigen ...??? Minder taxen en 6% in plaats van 21 en pensioenen van de mensen leefbaar te maken alsook voor de werkers Vele mensen hebben al op de 15de van de maand bijna niets meer om te leven met al die taxen verdomme...

 • louis van hoeylandt

  Leon Dendoncker..denk je nu echt dat enkel mensen die op nva en vb hebben gestemd tegen dit pact zijn ??leg je hoor te luister bij de mensen uit je omgeving kijk verder dan je neus lang is man

 • nicole pottier

  Op een half uur tijd passeren hier 20 vliegtuigen boven mijn hoofd, die een breed spoor achterlaten, wat moet het dan in Brussel zijn , das de luchtvervuiling inplaats van op de diesels te spreken waar nog gepensioneerde mensen mee rijdn die 1000 km op een jaar rijden , gaan ze dat nog afnemen met hen klein pensioen

 • Johan Peperstraete

  Karel De Gucht zegt, " NVA helt over naar extreem rechts ". Laat ons zeggen dat buiten Vlaams Belang en NVA, dat de rest " AL extreem links zijn " , zelfs tekenen vertonen van COMMUNISME. Toch raar dat de meeste postjes al verdeeld waren onder de Vlaamse en Waalse liberalen. Verhofstad heeft in der tijd zijn post verlaten met een enorme schuldenlast voor België, en we zijn weer deze toer op.

 • Fons Dewaele

  allez, de deuren worden weer volledig opengezet. Heb niets tegen Migranten of vluchtelingen, Maar 3/4 van deze zijn geen vluchtelingen, zie dat toch in. Deze organisatie gaan ons, de belastingenbetalers, dus weerom het geld uit onze zakken halen om hun rol van barmachtige samaritaan verder te spelen. Schandalig, haal Mr Francken terug aan deze funktie, hij en niemand anders kan deze Job naar behoren uitvoeren. Sorry, Maar De Block zal er weer een chaos van maken.