Premier Michel loopt gehoorschade op door startschot op 20 km Brussel

belga
Een voor morgen geplande tussenkomst van premier Charles Michel in de Kamer moet uitgesteld worden omdat de premier een aantal medische behandelingen moet volgen als gevolg van gehoorschade die hij heeft opgelopen bij de start van de 20 kilometer van Brussel. Dat heeft zijn woordvoerder vandaag meegedeeld.

Michel stond zondag aan de zijde van prinses Astrid bij de start van de Brusselse loopwedstrijd. Toen de prinses het startschot loste, werd de premier zichtbaar opgeschrikt door de knal. Het voorval heeft nu ook een medisch staartje gekregen. "De premier moet binnen de 48 uren na het voorval een aantal behandelingen volgen", meldde zijn woordvoerder Barend Leyts.

Maandag vond al een eerste medisch onderzoek plaats. Ook dinsdag volgt nog een behandeling. Daardoor moet het optreden van Michel in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken, waar hij tekst en uitleg zou verstrekken over het investeringspact, naar een latere datum verschoven worden. Voor het overige kan de eerste minister zijn geplande activiteiten gewoon uitvoeren, maar hij zal ook na dinsdag de behandeling nog moeten voortzetten.
72 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vanpimperzele .

  Luistert toch nie .

 • Birgit Cee

  Een wet op startschoten zit er bij deze aan te komen ;-)

 • Patjeam Pm

  We kennen er alles van,maar díe wordt wel direct goed geholpen,is veel hiermee blijven lopen en nu de gevolgen tinutus geen zever zen

 • Bart Van der Stappen

  Je kan op de beelden zien dat de drukgolf echt recht naar zijn oor begeeft. Kijk eens naar de steekvlam. Er zullen wss ook wel resten in zijn oor geschoten zijn. Volgende keer beter onderhoud doen op je wapen ook al komen er geen projectielen uit. De loop moet proper zijn. Wel dikke pech gehad.

 • Isabelle Duchene

  Ge weet toch dat die dingen lawaai maken ga dan iets verder staan