Premier Michel krijgt forse kritiek na uitspraken De Wever: "Charles Michel doet dienst na verkoop van N-VA"

Jean-Marc Nollet.
Photo News Jean-Marc Nollet.
"Charles Michel hangt in de touwen", zegt Jean-Marc Nollet, fractieleider van de groenen in een interview met Le Soir. Hij reageert zo op de mededeling van N-VA-voorzitter Bart De Wever dat zijn partij vertrekt uit de regering als staatssecretaris Francken zou moeten opstappen.

"Het energiepact, Soedan en nog een paar andere dossiers: telkens weer is Charles Michel aan handen en voeten gebonden. Er is geen manoeuvreerruimte, de N-VA legt inhoud en ritme op", zegt Nollet.

"De rol van Charles Michel beperkt zich vandaag tot die van dienst na verkoop van de N-VA. De partij dicteert de wet, nadien communiceert de premier en rechtvaardigt hij, fulmineert de oud-minister. "Hij moet zich herpakken", klinkt het advies aan Michel.
46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean Pollet

  als politiek altijd zo rechtlijnig zou zijn als de uitspraak van Dewever , zou veel eerlijker en begrijpelijk zijn ( als hij zijn woord houd ? ) vb CD & V met arco

 • Martine Rochtus

  In plaats van zoveel ruzie te maken zouden ze beter zorgen dat de bevolking het goed heeft ...er zijn mensen die hun huis niet kunnen verwarmen !!

 • Dan Midden

  En de winnaar is: NVA! BDW kan nu in Antwerpen simpelweg aantonen dat alle andere partijen in kartel zijn tegen NVA. In Lubbeek zal Theo opkomen voor het burgemeesterschap dus kan Theo "opstappen" als staatssecretaris waarbij meesten dat aanzien als gedwongen ontslag. NVA kan dan een 2de persoon promoten tegen verkiezingen van 2019 waarbij theo opnieuw opkomt! En dan te weten dat theo er 2x meer binnenlaat dan Maggie onder di rupo!

 • Jean-Pierre Deman

  Gelijk heeft hij. Alle gemaakte beloftes door nva worden niet nagekomen, nu het energiepakt. Maw niet alleen bard is vals maar de complete nva. Hoe kan men daar mee regeren ? En nog steeds zijn er veel Belgen blind.

 • swa joepers

  Ze zouden beter een aantal regeringen afschaffen als ze nog enig geloof willen bekomen Nu allen postjespakkers 5 regeringen en Europa dat alles moet door de enkele miljoenen mensen hier in Belgie onderhouden worden en ja voor de pensioenen is er geen geld al weet men dit bij voorbaat waarom heeft men het geld van Belgacom (die bestemd waren om de pensioenen te betalen er door gegooid hé meneerke Verhofstad enz enz