Praktijktests op huurmarkt weer op tafel in Vlaanderen: “Draagvlak steeds groter”

Het aantal Vlaamse centrumsteden waar praktijktests op de huurmarkt worden ingevoerd, neemt toe.
thinkstock Het aantal Vlaamse centrumsteden waar praktijktests op de huurmarkt worden ingevoerd, neemt toe.
Groen eist praktijktests op de hele Vlaamse huurmarkt. Maar Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) denkt er niet aan. Ook niet nu haar thuisstad Antwerpen zulke tests invoert, die moeten nagaan of iedereen wel dezelfde behandeling op de huurmarkt krijgt. Dat meldt De Morgen vandaag.

Gent, Brussel, Kortrijk, Mechelen, Antwerpen. Het aantal Vlaamse centrumsteden waar praktijktests op de huurmarkt worden ingevoerd, neemt toe. "Het draagvlak wordt steeds groter. Nu zelfs Antwerps burgemeester Bart De Wever gewonnen is voor praktijktests, staat er niets meer in de weg om ze in heel Vlaanderen uit te rollen", zegt Groen-parlementslid An Moerenhout.

“N-VA niet meer mordicus tegen”

Haar partij is van plan om hier binnenkort een resolutie over in te dienen in het Vlaams Parlement. "In het verleden was vooral N-VA mordicus tegen", zegt oppositielid Moerenhout. "Maar de partij lijkt dus van houding te veranderen."

Minister Homans hapt vooralsnog niet toe. "Praktijktests staan niet in het regeerakkoord en ik ga die ook niet invoeren op Vlaams niveau", reageert ze in De Morgen. Lokale besturen zijn volgens Homans vrij te doen wat ze willen.

De meerderheidspartijen CD&V en Open Vld zouden er wel over willen praten, klinkt het.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  Bij de Vlaamse eigenaars wordt het draagvlak alvast veel kleiner.

 • sandy pluym

  nu ook nog borg staan van regering en alles is in orde ze mogenvan huis krot maken regering betaald om weer huis van te maken dit is de nieuwe wereld belastingen duurder maken want zijn toch altijd de zelfde die mogen betalen gezond verstand is heropvoeden dit zou heel veel oplossen

 • Rayan El Arami

  Als ze zo bezig blijven zijn er straks geen huurwoningen meer op de particuliere markt te vinden omdat ze allemaal verkocht zijn.

 • Ralph Camberlin

  binnenkort gaan ze de bedrijven ook nog zeggen wie ze moeten aanwerven voor een vacature, ook al heeft deze de vereiste diploma's. Stel u maar voor dat je als loodgieter zonder werk van de VDAB moet gaan werken bij een bakker.

 • Iwan Schrauwen

  als eigenaar bepaal ik aan wie ik verhuur en niet de leden van een groene partij als zij het willen bepalen staat het hen vrij om huizen te kopen en te verhuren