Postbodes in Oostende gaan morgen opnieuw aan het werk

Photonews
De personeelsleden van Bpost Oostende en de nationale directie zijn deze morgen tot een akkoord gekomen over de inzet van extra werkkrachten. 70 van de 105 postbodes in Oostende leggen namelijk al sinds dinsdag het werk neer door de te zware werkdruk en de vastgelopen onderhandelingen met het regionaal management. Morgen gaan alle postbodes terug aan de slag en draait de postbedeling in en rond Oostende opnieuw op volle toeren.

"Het personeel is akkoord gegaan met de toegevingen van de directie. Die wilde eerst individuele bevragingen organiseren om daarna het aantal extra nodige werkkrachten vast te leggen. Het personeel vond dat onvoldoende en eiste meer garanties. De directie kwam nu over de brug met het voorstel om op korte termijn vijf extra werkkrachten in te zetten om bij te sturen waar nodig. Na de individuele gesprekken, op 27 april, wordt dan definitief beslist hoeveel bijkomende werkkrachten worden ingezet", zegt Luc Tegethoff, vakbondsvertegenwoordiger van VSOA. 

"De postbodes wilden er zeker van zijn dat ze niet langer dan 7 uur en 38 minuten per dag moeten werken, gezien ze ook slechts voor die uren worden betaald. Sommigen waren soms per dag tien uur lang op de baan om alle post tijdig verdeeld te krijgen", voegt Tegethoff nog toe.

De impasse lijkt dus doorbroken, al blijft het wachten tot na 27 april voor een definitieve oplossing. Intussen is de postbedeling alvast verzekerd.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guy raeymakers

  Luie postbodes Hoppe kom is weekje meedraaien eh?

 • Evelyne hollevoet

  Hopelijk komt de directie haar beloften na. 19 eeuwse toestanden! Mijn steun hebben de postbodes alvast. Op naar betere en normale werkomstandigheden....

 • Hans Hoppe

  Op een vrijdag als er een mooi weer weekend is voorspeld ? Nee zo dom zijn die luie postbodes echt niet. En ik in elk geval niet zo goedgelovig.

 • Heidi Hanseeuw

  Mij hebben ze ontslagen omdat ik niet op tijd gedaan had,echt bescheten,want ik deed dit super graag

 • jan vandaele

  Bedankt facteur dat we toch onze krant mochten ontvangen, ondanks de staking ,waarin ik jullie trouwens volledig steun

Video