Postbodes en vuilnisophalers, de helden van de dag: heeft u hen ook verfrissende opkikker aangeboden?

De postbodes worden niet vergeten.
Twitter De postbodes worden niet vergeten.
Tonnen respect voor iedereen die in deze zinderende hitte buiten moet werken. Zoals postbodes bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er nog sympathieke burgers die hen op tijd en stond een portie verfrissing aanbieden. En dat wordt sterk geapprecieerd, blijkt uit het Twitterprofiel van bpost.

Goede zielen hingen gisteren een briefje buiten met een aanlokkelijk voorstel. “Beste postbode, je kan hier fris water krijgen. Bel maar aan als je er zin in hebt”, klinkt het onder meer. Of nog: “Dag postbode, bel gerust aan voor wat fris water (of een korte pauze in de schaduw).” En: Hallo postbode, flesje water bijvullen? Bel gerust aan. We hebben ook ijsjes. Courage!”

Een kleine geste, maar ongetwijfeld maakt u er zijn/haar dag mee. Heb jij de postbode of vuilnisophaler ook een verfrissing aangeboden? Stuur dan jouw foto naar foto@hln.be.
43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Evelien Wouters

  Luc Ceuppens, relevantie aub? Het gaat over de omstandigheden op dit moment waarin verschillende mensen moeten werken! Voor al uw persoonlijke frustraties bestaan er klachtenmails. Echt heel ongepast! Dit is een kleine geste met een grote appreciatie, mooi om te zien dat we toch nog rekening houden met elkaar.

 • Gerd Van nieuwenhove

  De bazen hebben airco ....... Om hun hoofd koel te houden ?

 • Jo Bosman

  Dat is het werk van de bazen van deze werknemers. Die moeten ervoor zorgen dat hun werknemers voldoende drank krijgen tijdens de hitte. U betaalt hen er trouwens voor. 3 / 4 euro per vuilzak is ook niet niks. En de postbodes. Die zijn te lui om aan te bellen als ze een aangetekende brief moeten afleveren. Die laten u met die hitte ook naar het postkantoor lopen. Dus neen. ik krijg ook van niemand iets gratis.

 • danny buyse

  Heel mooi initiatief maar er zijn zoveel beroepen die in dit weer enorm zwaar worden en ze zijn hier niet allemaal op te noemen. Morgen komen ze bij mij langs en ik zal klaar staan, aanbieden en ze laten kiezen of ze het aannemen meer kan ik niet doen.

 • Marc Statham

  Ik werk als lasser in en bedrijf waar het nu 40 graden is binnen ,met dikke lederen beschermde kledij van kop tot teen en een masker op, dat is wat anders dan achter een vuilkar lopen in je T-shirt.