Exclusief voor abonnees

PORTRET. Redder van De Tijd wordt baas VRT: wie is Frederik Delaplace?

Frederik Delaplace is de nieuwe CEO van de openbare omroep

Nieuwe VRT-topman Frederik Delaplace.
BELGA Nieuwe VRT-topman Frederik Delaplace.
Frederik Delaplace (49) is de nieuwe CEO van de VRT. Delaplace, een West-Vlaming die houdt van cijfertjes en media, was tot gisteren de grote baas van Mediafin, de uitgever van zakenkranten De Tijd en L’Echo. Eerder was Delaplace er journalist en hoofdredacteur. Wie is de supporter van Club Brugge, die met zijn speeches zijn medewerkers aan het lachen brengt en zegt waarop het staat?

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • FILIP MULIER

  Iemand die gelooft is de toekomst van VRT, kwalitatief nog altijd top op basis van kijkcijfers.(CIM)

 • André Decrock

  Welkom aan de nieuwe CEO van de zender VRT, zijnde de wereldkampioen herhalingen van televisieseries , tot 4 of 5 maal toe, dit alles met ons belastingsgeld

 • caes jean-pierre

  Is dit ook weer een politieke links postje, hoogstwaarschijnlijk wel zeker !

 • Francois staen

  Doek deze instelling gewoon op , wat is nog de meerwaarde ?..veel te veel personeel,wat bieden ze van programma's nog aan ? het kost veel te veel geld ...met wat gaat de CEO al lopen ...20.000 euro in de maand of meer ?

 • Michael Desmadril

  Goeie CEO. Recht voor de raap en wvl-se boerementaliteit.