Exclusief voor abonnees

PORTRET. Egbert Lachaert, de nieuwe voorzitter met “hoge aaibaarheidsfactor”

Egbert Lachaert, de nieuwe voorzitter van Open Vld.
BELGA Egbert Lachaert, de nieuwe voorzitter van Open Vld.
Tweede keer, goede keer. Acht jaar na zijn eerste poging, mag Egbert Lachaert zich voorzitter van de Vlaamse liberalen noemen. Een onbekende voor het brede publiek, maar gekend als een charismatische dossiervreter met een grote aaibaarheidsfactor binnen zijn partij. Een portret.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen




25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johnny Deketel

  Nog maar 1 minuut verkozen en hij probeerde al om CD&V te overhalen om mee te werken om de Vlamingen op te zadelen met een Waalse regering. En dan maar verstomd staan dat VB de grootste partij van Vlaanderen gaat worden met 4x meer stemmen dan VLD!

 • Vandeweyer Tom

  Laatste stuiptrekkingen, nooit meer op deze partij stemmen. Pure schande in deze tijden, denk lekker aan jullie zelf.

 • peter destoop

  nieuw bloed, oude ideeen. Hopelijk bestaat deze partij na de volgende verkiezingen niet meer.

 • LUDO SPRANGERS

  Ben eens benieuwd wat die bij zijn partij gaat veranderen. Op tijd de stekker er uit trekken. Bartje is ontgoocheld en zijn ideeën zal hij toch blijven aanbrengen. Worden die voortaan van tafel geveegd? Teveel onbekwame politici in zijn team en dan wordt het moeilijk. Zeker niet de visie van Rutten volgen.

 • Bruno Vermeire

  Er waren betere mogelijkheden bij Open VLD als voorzitter. Liever iemand die kordaat werkt dan een slippedrager.