Exclusief voor abonnees

PORTRET. Advocaat Fernand Keuleneer, zijn missie: strengere euthanasiewet

Fernand Keuleneer
Photo News Fernand Keuleneer
België leerde Fernand Keuleneer kennen toen hij kardinaal Godfried Danneels verdedigde in Operatie Kelk. De overtuigd katholieke en conservatieve advocaat treedt zelden op in strafzaken. Toch mag het niet verbazen dat hij een rol speelde in deze assisenzaak: hij uit al jaren kritiek op de almaar oprekkende euthanasiewet en wil een verstrenging.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gunther De Vrieze

  De echte daders die onze wereld nog wat grijzer gaan maken blijven ongestraft.Ze werken achter de schermen en gebruiken gewone mensen om zich achter te verhullen.Onderschat de macht niet van de katholieke strekkingen zoals oa Opus Dei.Mensen denken dat de kerk nog weinig macht heeft tov vroeger maar er gebeurt meer dan men denkt.En met een vnl rechtse regering gaan we er nog van verschieten wat deze mannen gaan bereiken.Kijk verder mensen dan wat men u probeert wijs te maken.

 • Ria Mertens

  Soepele abortus en moeilijke euthanasie, viva des socialist

 • Geert Landsman

  Hij maakt misbruik van justitie en een familie. Schamdalig dat als hij ermee wegkomt. Wanneer gaat justitie misbruiken vervolgen?

 • Frans Meskens

  Iedereen kan wel recht hebben op euthanasie, maar niemand kan eisen dat iemand anders die doodswens uitvoert. Waarom niet gewoon de passende tabletten verkopen in de apotheek zodat men niemand anders met zijn doodswens moet opzadelen?

 • Michel Jacobs

  Fanatici als Keuleneer moeten uit het publieke debat gehouden worden.Het soort reactionair-revisionistisch politiek militantisme van ultramontanen en andere godsdiensten is nog steeds een groeiend probleem. Kijk maar naar Frankrijk.Het is onbegrijpelijk dat men in de 21ste eeuw de mensen nog hun recht wil ontzeggen om zelf over hun lot en lijden te beslissen.Wie er anders over denkt wil ik uitnodigen om eens met mij een week mee te draaien in het ziekenhuis. Uw frank zal rap vallen.