Populair Antwerps autodeelsysteem kampt met fraudeurs, al tientallen ongevallen

Photo News
Het nieuwe Antwerpse autodeelsysteem Poppy heeft te kampen met fraudeurs. Zo heeft het bedrijf al tachtig gebruikers moeten weigeren omdat ze bijvoorbeeld niet beschikten over een geldig rijbewijs. 

Om je te registreren moet je je rijbewijs registreren maar blijkbaar wordt daarmee gefraudeerd. Ook zijn er al tientallen ongevallen gebeurd. De start-up Poppy  is op de hoogte van de problemen en heeft de hulp van de politie ingeschakeld. Samen bekijken ze hoe ze het systeem kunnen verbeteren. 

In een halve maand tijd zijn er al zo’n 3.500 gebruikers.   Het bedrijf  vraagt Antwerpenaren waakzaam te zijn en misbruiken van het systeem te melden. 

Poppy beschikt over een vloot van 350 milieuvriendelijke deelwagens. Gebruikers kijken via de app waar de dichtstbijzijnde auto zich bevindt, eenmaal op hun bestemming aangekomen,  parkeren ze gewoon op de eerste vrije plaats die ze tegenkomen in de zone die Poppy bedient.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Van Hevel

  Zo een deel systeem is niet anders dan een huur via Hertz en daar moet je ook je rijbewijs voorleggen om auto af te halen, je auto wordt gecontroleerd iedere keer dat die teruggebracht wordt enzovoort. Niet naïef zijn Hé.

 • Hugo de Decker

  ken maar een partij die daar iets wil aan veranderen ! de rest zijn politiek correct!

 • Peter Hechtermans

  Toch wel erg dat die Vlaamse boerenzonen die auto's vernielen! Gooi dat buitenlands crapuul nu eindelijk eens buiten!!!!!!

 • HENRI SLUYTS

  In dit hellegat is het onbegonnen werk om met zoiets te starten .

 • Geert Noels

  het zijn weer de gekende probleemjongeren in Antwerpen die er misbruik van maken..je weet wie ik bedoel.