Poolse winkeldief dankzij straf met uitstel mogelijk nog op tijd thuis voor bevalling van zijn vrouw

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
De Brugse strafrechter heeft vanavond een 25-jarige Pool veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf met uitstel voor een reeks winkeldiefstallen. Hubert N. drong aan op die straf met uitstel omdat hij de bevalling van zijn vrouw dreigt te missen. Het openbaar ministerie had twee jaar effectieve celstraf gevorderd.

Op 23 mei probeerde de beklaagde een MacBook Air te stelen bij Media Markt in Oostende, maar hij werd betrapt door de winkeldetective. N. sloeg de detective in het gezicht en nam de benen. De politie kwam de verdachte en zijn twee Poolse kompanen echter snel op het spoor. Sylwester C. en Karol Z. zouden door te fluiten geprobeerd hebben om N. te verwittigen dat de winkeldetective hem in de gaten kreeg.

Bij een huiszoeking in hun verblijfplaats in Wenduine werden nog meer gestolen spullen aangetroffen. In de Lidl en de Aldi in Blankenberge hadden ze onder andere een elektrisch scheerapparaat en enkele schoonheidsproducten gestolen. C. en Z. werden in de loop van het onderzoek vrijgelaten en lieten verstek gaan voor het proces. Ze werden veroordeeld tot zeven maanden gevangenisstraf met uitstel voor de feiten in Media Markt.

De advocaat van Hubert N. pleitte dat zijn cliënt alleen handelde. De jonge Pool kampte met financiële problemen en wilde de gestolen spullen doorverkopen. De verdediging vroeg om een straf met uitstel. "Zijn vrouw moet op 6 december bevallen, hij zou tegen dan weer thuis in Polen willen zijn", aldus meester Jorn Verminck op de zitting van 6 november.

De rechter veroordeelde N. uiteindelijk tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan enkel de voorhechtenis effectief blijft. In principe mag de aanstaande vader de gevangenis dus vanavond verlaten.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • sonja dewilde

  De rechter is weeral mild. Hij slaat hier iemand in zijn gezicht, pleegt diefstallen, maar Mevrouw is zwanger en hij is een Pool en kan terug naar Polen (op wiens kosten?) en 't is weeral in orde. Zodra ze bevallen is , komt hij terug om alsnog alles te hervatten want de straf was niet effectief. Waarvoor dienen die straffen nog?

 • Christine Laevers

  En wie is die zwangere dame die moet bevallen. hebben ze dat wel nagekeken ? Voor hetzelfde geld is het zijn zus of een nichtje die moet bevallen.

 • Benny De Keyzer

  Schandalig, hou dat crapuul in den bak, jammer voor hem dat hij daardoor de bevalling van zijn vrouw mist maar daar had hij maar moeten aan denken voordat hij aan zijn rooftocht begon.

 • Patrick huwel

  Altijd een reden om niet of minder gestraft te moeten worden. Het wordt tijd dat dit pamperen gedaan is.