Politievakbonden gaan flitsmarathon dan toch niet boycotten

Vertommen
De tiende flitsmarathon van woensdag 06.00 uur tot donderdagochtend 06.00 uur zal gewoon plaatsvinden zoals aangekondigd. De drie vakbonden - NSPV, ACOD en ACV - die gisteren hadden opgeroepen om de flitsmarathon te boycotten, krijgen die boycot niet meer georganiseerd. Dat meldt de VRT radio en bevestigt NSPV.

Omdat de flitsmarathon samenvalt met de ASEM-top in Brussel (Asia-Europe Meeting), kan de actie niet meer doorgaan, stelt NSPV-voorzitter Carlo Medo. Voor de tweedaagse top die woensdag start, hadden de drie vakbonden een stakingsaanzegging ingediend, maar het politiepersoneel voor de top werd opgevorderd.

"Ik sluit niet uit dat we morgen toch korte acties gaan voeren, maar het zal geen algemene boycot zijn", zegt Carlo Medo. "Ik stel me wel vragen waar ze al het personeel gaan vinden voor de flitsmarathon, aangezien die samenvalt met de ASEM-top."

Agenten kunnen het werk dus niet neerleggen. Het enige wat ze zouden kunnen doen in het kader van een boycot, is bijvoorbeeld 'niet op het knopje duwen'. Maar dan riskeert wel men sancties, zegt de vakbondsman. De NSPV-voorzitter wijst tot slot ook op de verschillende acties die de politiebonden de voorbije weken reeds gevoerd hebben.

NSPV en de kleinere politievakbonden ACV en ACOD wilden de flitsmarathon boycotten uit onvrede met onder meer het personeelstekort en ingrepen op het statuut. 
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kris Melis

  Vrachtwagen chauffeur ook een zwaar beroep zullen we nog eens blokkades opstellen,nee dat mag ni anders worden er boetes uitgedeeld

 • ronny koelewijn

  De staatskas vaart er wel bij zoek er ni meer achter

 • dirk declercq

  @robert. Dat bepaal je zelf voor wie je werkt.

 • Marc Statham

  Goeie actie ,zoveel mogelijk hardleerse idioten van de weg halen.

 • Andreas Convents

  Al mijn respect voor de politie ben ik kwijt . Het enige dat ze nog durven te doen is de arme werkende mens lastig vallen en beboeten.