Politievakbond overweegt om BOB-campagne af te blazen

PHOTO_NEWS
Volgens Vincent Gilles van de vakbond VSOA Politie "bestaat de dreiging om de BOB-campagne niet uit te voeren". De nationale voorzitter van de liberale politiebond bevestigt zo wat de Franstalige kranten Le Soir en La Dernière Heure vandaag schreven. Maar Gilles tempert ook. "In dit stadium is het niet meer dan een piste."

De vakbond wacht komende woensdag, 24 december, af om zich uit te spreken over mogelijke acties. "Het opschorten van de BOB-campagne is een van de pistes die op tafel liggen. We wachten op een signaal van de regering vooraleer we er ons over uitspreken."

Pensioen
Gisteren protesteerden de politiebonden nog met een stiptheidsactie tegen het uitblijven van een pensioenregeling voor de politie. Op verschillende plaatsen haalden agenten tijdens de ochtendspits het verkeer naar de kant voor een controle. Op de luchthaven was er een lange wachtrij wegens de uitgebreide paspoortcontrole.

"De piste om niet te verbaliseren van 25 december tot 1 januari circuleert", bevestigt ook de Franstalige woordvoerder van politievakbond NSPV, Fabrice Discry. "Het VSOA kwam met het idee af, maar indien het zo ver zou zijn, zullen we er in gemeenschappelijk vakbondsfront over praten." De woordvoerder voegt er meteen wel aan toe dat er niet te snel moet gegaan worden.

Verbaasd
De christelijke bond reageert verbaasd op het dreigement om geen alcoholcontroles uit te voeren. "Ik kan deze dreiging niet bevestigen", zegt afgevaardigde Stéphane Deldicque van CSC Police (ACV). Hij zegt verrast te zijn over wat hij in de pers las. Hij wil afwachten wat de intenties zijn van de regerging en wacht op een uitnodiging. Maar "indien de situatie volgende week nog geblokkeerd is, zouden we kunnen beslissen om actie te voeren of de stakingsaanzegging te verlengen".

"Maar we hebben nog nooit in gemeenschappelijk front over het niet-uitvoeren van de BOB-campagne gesproken", aldus Deldicque.

Gisteren protesteerden de politiebonden nog met een stiptheidsactie tegen het uitblijven van een pensioenregeling voor de politie